Παιδί Σχέσεις

Tα 6 χαρίσματα που πρέπει να έχει ένας καλός μπαμπάς

Tο φιλί των αθλητριών προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά η η ομοσπονδία τους αποστόμωσε όλους

Γιατί ο καλός πατέρας κάνει την διαφορά

Ο καλός πατέρας μπορεί να αλλάξει την ζωή του παιδιού του μόνο προς το καλύτερο. Αποτελεί παράδειγμα, είναι πρότυπο δύναμης αποφασιστικότητας αλλά και πειθαρχίας. Πολλές φορές η σημασία του έργου του υποτιμάται σε σχέση με εκείνο της μητέρας αλλά αν η μητέρα δημιουργεί τον άνθρωπο, ο πατέρας δημιουργεί τον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου. Είναι και τα δυο σημαντικά. Και ένας καλός πατέρας θα πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρίσματα.

Να είναι ανοιχτόμυαλος

Τα παιδιά του μεγαλώνουν σε μια διαφορετική εποχή από αυτήν που μεγάλωσε ο ίδιος. Τα πρότυπα είναι διαφορετικά και δεν υπάρχει ένα σωστό και πολλά λανθασμένα. Θα πρέπει πλέον να μάθει ότι τα παιδιά μοιράζονται τις εμπειρίες τους με τους γονείς, οι οποίες είναι διαφορετικές σήμερα απ΄ότι παλαιότερα.

Να δέχεται ότι τα παιδιά του δεν είναι καθρέφτης του

Μερικοί γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι ακριβώς όσο αυτοί. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό το λάθος το κάνει ο πατέρας. Τα παιδιά είναι διαφορετικά άτομα, με διαφορετική σκέψη και αξίες, που θέλουν να κάνουν την δική τους ζωή. Και ένας καλός μπαμπάς θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό…

Να περνάει χρόνο με τα παιδιά του

Και μάλιστα ποιοτικό. Πρέπει να διασκεδάζει μαζί τους, να παίζει μαζί τους, να συζητάει μαζί τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλο κενό αναπληρώνεται από αυτές τις απλές στιγμές στην ψυχολογία του παιδιού.

Να προστατεύει την οικογένεια

Με οποιονδήποτε τρόπο. Ο τρόπος δεν έχει σημασία, αλλά η πράξη και η διάθεση. Πρέπει να κάνει τα πάντα για το καλό της οικογένειας και να βάζει τον εαυτό του δεύτερο σε σχέση με αυτήν.

Να μπορεί να μάθει στα παιδιά να είναι ευτυχισμένα με όσα έχουν

Δεν χρειάζεται να κακομαθαίνει. Ούτε να μάθει στα παιδιά να θεωρούν αυτά που τους προσφέρει δεδομένα. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν τι αξία έχουν αυτά που τους παρέχει ο πατέρας τους και αυτό πρέπει να τους μάθει εκείνος. Χωρίς να τα κάνει να αισθανθούν ένοχή γι’ αυτό βέβαια.

Να δείχνει την αγάπη του

Το πιο σημαντικό απ’ όλα. Ό, τι κι αν κάνουν τα παιδιά, λάθη ζημιές, ο καλός πατέρας δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να τους δείχνει την αγάπη του. Παντού και πάντοτε…