Γυναίκα Ομορφιά

Στέφθηκε βασίλισσα της ομορφιάς όμως της πήραν πίσω το στέμμα γιατί είχε παιδί

«4 παιδιά προς πώληση»: Η τραγική ιστορία της φωτογραφίας του 1948

Το μοντέλο Veronika Didusenko, 24 ετών, στέφθηκε Μις Ουκρανία 2018, αλλά της αφαίρεσαν τον τίτλο λίγο μετά, όταν οι διοργανωτές ανακάλυψαν ότι ήταν μητέρα.  Οι κανόνες του διαγωνισμού απαγορεύουν σε οποιαδήποτε γυναίκα να συμμετέχει στη διοργάνωση Miss World, αν έχει παιδιά. Και τώρα η Veronika, που έχει έναν πεντάχρονο γιο, αποφάσισε να αναλάβει νομική δράση κατά του διαγωνισμού για την πολιτική του περί αποκλεισμού.

«Θέλω να τους αλλάξω, να τους προκαλέσω, θέλω να σιγουρευτώ ότι οι κανόνες του Miss World συμβαδίζουν με τους καιρούς», λέει στο BBC. «Θέλω ο διαγωνισμός να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των γυναικών που ισορροπούν τέλεια μεταξύ της σταδιοδρομίας τους και της προσωπικής τους ζωής».

Η Βερόνικα λέει ότι και η ίδια εξεπλάγη όταν στέφθηκε Μις Ουκρανία και πως θα εκπροσωπούσε τη χώρα της στο διαγωνισμό Miss World. Αλλά τέσσερις ημέρες αργότερα αποκλείστηκε. «Ήταν ταπεινωτικό και προσβλητικό για μένα. Ένιωσα τόσο άσχημα γιατί δεν είναι μόνο η ιστορία μου, είναι η ιστορία χιλιάδων γυναικών ανά τον κόσμο που ίσως θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα επειδή είναι μητέρες».

View this post on Instagram

How is your weekend? Mine is… Peace. Love. Alex🕊

A post shared by Veronika Didusenko (@veronika_didusenko) on

Η Βερόνικα παραδέχεται ότι είδε τον κανόνα σχετικά με την αίτηση υποψηφιότητας, αλλά λέει ότι είχε ενθαρρυνθεί να κάνει αίτηση από τους διοργανωτές. «Γιατί πρέπει να αποκλείεται η είσοδος μιας γυναίκας, μόνο και μόνο επειδή είναι μητέρα; Δεν έχει νόημα. Δεν έχει καμία επίπτωση στην ικανότητά μου να είμαι επαγγελματίας ή να είμαι ένα επιτυχημένο μοντέλο ή στο πώς κάνω τη δουλειά μου».

Η CEO της Διεθνούς Οργάνωσης, Julia Morley, ερωτήθηκε για τον κανόνα σε μια συνέντευξη το 2018. «Όταν προσπαθείτε να συμφωνήσετε για μια παγκόσμια οργάνωση, πρέπει να κοιτάξετε τι ισχύει για όλους και για να ψηφίσουν για το τι είναι αποδεκτό. Το πώς αισθάνομαι εγώ ή η Ευρώπη, είναι μόνο η μια πλευρά, αλλά το πώς αισθάνονται στον υπόλοιπο κόσμο, όταν πρέπει να δούμε τις διάφορες θρησκείες και διάφορα τέτοια ζητήματα, είναι άλλο… Επομένως, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ισορροπία».

View this post on Instagram

My water boy☀️

A post shared by Veronika Didusenko (@veronika_didusenko) on

Και το 2014, ένα στέλεχος του διαγωνισμού είχε δηλώσει πως θα ήταν δύσκολο για τις νικήτριες να μοιράσουν το χρόνο μεταξύ του ρόλου τους ως εστεμμένες και της μητρότητας. «Είναι επίσης άδικο για το παιδί και την οικογένειά του, να απομακρύνουν τη μητέρα από το σπίτι για ένα έτος και εκείνη να ταξιδεύει στον πλανήτη βοηθώντας φιλανθρωπικά άλλα παιδιά», ανέφερε σε μια δήλωση προς το ITV.

Αλλά, η Veronika λέει ότι ο γιος της είναι ένα «όμορφα μεγαλωμένο αγόρι» και ο λόγος είναι επειδή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μαζί της για την καριέρα της. Θεωρεί πως τα παραπάνω επιχειρήματα είναι ανοησίες και κινείται νομικά, δείχνοντας αποφασισμένη. Εκπροσωπείται από τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ravi Naik ο οποίος ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο περί ισότητας του 2010, η πολιτική εισόδου αποτελεί θέμα διάκρισης.

«Επειδή οι διαγωνισμοί χωρίς αποκλεισμούς μπορούν να βοηθήσουν στη διάλυση των στερεοτύπων, να δημιουργήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες και να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των γυναικών, θέλω να αλλάξω τους κανόνες για όλο τον κόσμο», λέει η πρώην εστεμμένη που κορυφώνει την εκστρατεία της ενόψει το επερχόμενου διαγωνισμού, σε περίπου δύο εβδομάδες στο Λονδίνο.

View this post on Instagram

⁉️Why does DIVERSITY & INCLUSION end on mothers? ⠀ 2018-2019 ⠀ 👍 @DeeAnnKentishRogers becomes the first-ever black woman to be crowned Miss Universe Great Britain ⠀ 👍 @AngelaPonceOfficial is the first-ever transgender woman to win the national title in Spain and to compete in the Grand Final of #MissUniverse ⠀ 👍 #MissWorld announces they will accept applications from transgender women ⠀ 👍 @Sara_Iftekhar becomes the first hijab-wearing woman to take part in the Miss England final ⠀ 👍 Gorgeous @sophie_hall95, once a victim of an acid attack in London, becomes the finalist of Miss England ⠀ 👍 @Farhia.aa from London becomes the first contestant to wear headscarf at @MissUniverseGreatBritain #MUGB ⠀ 👍 Aysha Khan, Miss Lancashire, ditches bikini for a wetsuit in #MissEngland Final ⠀ 👍 Miss England launches an optional no makeup round calling for the finalists to be proud of their natural beauty ⠀ 👍 @bhasha05, 23, an Indian-born Nottingham University graduate, fluent in 5 languages, with two medical degrees, is crowned Miss England’19 ⠀ BUT also in 2018-2019 ⠀ 🤦‍♀️ @JoycePrado97, MIss Universe Bolivia’18, is dq’ed immediately after revealing she is pregnant ⠀ 🤦‍♀️ #VeronikaDidusenko, @MissUkraine 2018 (part of #MissWorld), is stripped of her title for being a #singlemom ⠀ ❓Is pageantry really embracing change or just putting a lipstick on a pig? #RightToBeAMother #missworld #missuniverse

A post shared by Veronika Didusenko (@veronika_didusenko) on

 

Πηγή: www.lifo.gr