Υγεία

Οι 8 τροφές του φθινοπώρου για πλήρη αποτοξίνωση

Για την αποτοξίνωση του οργανισμού πολλοί συμβουλεύουν ειδικές δίαιτες, πλήρη νηστεία ή μονο-δίαιτες (το ίδιο φαγητό, πολλές ημέρες).

Υπάρχουν, ωστόσο, μέθοδοι, πολύ πιο ήπιες και αποτελεσματικές: η κατανάλωση προϊόντων της εποχής για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Βοηθούν στο «καθάρισμα του φθινοπώρου», όπως λέγεται, με πολύ ευχάριστα αποτελέσματα.

Το λεμόνι: η σταρ του φθινοπωρου. Κανένα άλλο φρούτο ή λαχανικό δεν μπορεί να εκθρονίσει το λεμόνι από τη θέση του εξαιρετικού «καθαριστή». Πιείτε το κάθε πρωί με χλιαρό νερό, ή σκέτο, ή σε φετούλες μέσα σε μια κανάτα νερό.
Το αγγούρι: βρίσκουμε ακόμη αγγουράκια αυτή την εποχή. Είναι εξαίρετο διουρητικό, τέλειο για τα νεφρά.
Το δαμάσκηνο: αγοράστε όλες τις ποικιλίες του και φάτε το σε όλες τις εκδοχές. Εχει αντιοξειδωτικά και ποτάσιο, ιδανικά για τα νεφρά και την ενυδάτωση του οργανισμού.
Το κουνουπίδι: Πολύ πλούσιο σε ποτάσιο, περιέχει στοιχεία που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Και όπως όλα τα λάχανα, είναι ιδανικό για την αποτοξίνωση του συκωτιού.
Ο μαϊντανός: Περιέχει απερίγραπτα θετικά στοιχεία ο ταπεινός μαϊντανός! Καταναλώστε όσο πιο πολύ μπορείτε.
Το μπρόκολο: Είναι top! Πρόκειται για αληθινό κοκτέηλ βιταμινών, ιδανικό για να αφαιρεί απο τον οργανισμό όλες τις τοξίνες.
Το σταφύλι: Πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει.
Το πράσο: Είναι πρωταθλητής της αποτοξίνωσης. Πολύ πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες, ρυθμίζει και κινητοποιεί το έντερο.

Και να μην ξεχνάμε ότι μια θεραπεία φυσικής αποτοξίνωσης πρέπει να συνοδεύεται από πολύ νερό 91,5 ως 2 λίτρα νερό την ημέρα), καθώς και σωματική άσκηση για να διώξουμε όλες τις τοξίνες και να προετοιμαστούμε για τον χειμώνα.