Υγεία Φαγητό

Αυτή η μπανάνα μπορεί να σας σώσει τη ζωή!

Αυτή η μπανάνα μπορεί να σας σώσει τη ζωή!

Οι μπανάνες αναμφισβήτητα κάνουν καλό στην υγεία μας. Ποτέ δεν πιστεύαμε πως θα έρθει η μέρα που μια μπανάνα θα μας έσωζε τη ζωή!

Και όμως αυτή η μέρα έφτασε!

 

Οι επιστήμονες στην Αυστραλία έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια μπανάνα, η οποία είναι τόσο πλούσια σε προβιταμίνη Α, που είναι πιθανό να σώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο και παιδιών που πάσχουν από ανεπάρκεια βιταμινών κάθε χρόνο.

Η «βιο-ενισχυμένη» χρυσή-πορτοκαλί μπανάνα αναπτύχθηκε με τη λήψη γονιδίων από μια συγκεκριμένη μπανάνα, η οποία βρέθηκε στην Papua, Νέα Γουινέα, η οποία διαθέτει υψηλά επίπεδα προβιταμίνης Α.

Οι ειδικοί την συνδύασαν με την παραδοσιακή μπανάνα, που μπορείς να αγοράσεις από το super market της περιοχής σου.

Πως μοιάζει μια γενετικά τροποποιημένη μπανάνα

bananas.png

Η προβιταμίνη, είναι συνήθως ένας όρος που δίνεται σε ουσίες με μικρή ή καθόλου βιταμίνη, αλλά μπορεί να μετατραπεί προκειμένου να φέρει μια τακτική βιταμίνη.

Η βιταμίνη Α έχει μια ποικιλία ζωτικών λειτουργιών που βοηθούν στην ανάπτυξη, το ανοσοποιητικό σύστημα και τη βελτίωση της όρασης.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το οποίο δωρίζει 7,6 εκατομμύρια δολάρια στην υπόθεση.

Τα τελευταία ευρήματά τους δείχνουν ότι μία γραμμή μπανανών διπλασίασε το συγκεκριμένο επίπεδο προβιταμίνης που στόχευαν.

«Με τα χρόνια, μπορέσαμε να αναπτύξουμε μια μπανάνα που έχει επιτύχει εξαιρετικά επίπεδα προβιταμίνης Α. Από εκεί προέκυψε και το χρυσο-πορτοκαλί χρώμα», ανέφερε η επικεφαλής James Dale.

Η επίτευξη αυτών των επιστημονικών αποτελεσμάτων μαζί με τη δημοσίευσή τους αποτελεί σημαντικό ορόσημο για μια πιο ισορροπημένη διατροφή σε ορισμένες από τις φτωχότερες κοινότητες διαβίωσης στην Αφρική.

Οι μαγειρεμένες μπανάνες είναι μια κοινή μορφή τροφίμων σε αγροτικές περιοχές της χώρας της Ανατολικής Αφρικής, επομένως η αύξηση των μπανανών προβιταμίνης-Α στις περιοχές αυτές θα βοηθήσει τους ντόπιους στις διατροφικές τους ανάγκες.

Περίπου 750.00 παιδιά το χρόνο πεθαίνουν από έλλειψη βιταμίνης Α.

Από το 2006 έως το 2011, η ανεπάρκεια βιταμίνης Α στα παιδιά της Ουγκάντα, ​​αυξήθηκε από 20% σε 38%, γεγονός που σημαίνει ότι αυτό το είδος έρευνας μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

 

 

 

1069.gr