Διατροφή Υγεία

Υπερκατανάλωση ζάχαρης: Πώς θα βάλετε φρένο στην επιθυμία για γλυκά (εικόνες)

Γιατί τα υποκατάστατα ζάχαρης μπορεί να οδηγήσουν σε διαβήτη και παχυσαρκία

Όλοι αισθανόμαστε μία στο τόσο την ανάγκη να απολαμβάνουμε ένα γλυκό επιδόρπιο.

Είναι σημαντικό ωστόσο, να προσέχετε πόση ζάχαρη καταναλώνετε, αφού δεν κάνει καλό ούτε στην υγεία ούτε στη σιλουέτα σας.

Αν για κάποιους λόγους φάγατε περισσότερα γλυκά απ’ όσα πρέπει, είναι πιθανό να ταλαιπωρηθείτε από δυσάρεστα συμπτώματα όπως ο στομαχόπονος, το τρέμουλο ή η έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ζάχαρη προκαλεί απότομη αυξομείωση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, η οποία μεταφράζεται σε εναλλαγές στη διάθεση και στα επίπεδα ενέργειας.

Επίσης, όταν πέσουν πολύ χαμηλά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, θα νιώσετε ξανά έντονη πείνα ή λιγούρα.

Τι πρέπει να κάνετε για κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος;

Δείτε παρακάτω..

Φάτε ένα σνακ με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες: Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες διασπώνται με αργό ρυθμό, οπότε θα σταθεροποιήσουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας. Μερικές καλές ιδέες για σνακ είναι ένα μήλο με μία κουταλιά φιστικοβούτυρο, ένα βραστό αυγό και μία χούφτα φιστίκια ή λίγο χούμους με λαχανικά

Κάντε λίγη γυμναστική: Πολλές φορές ο λόγος που στρεφόμαστε στη ζάχαρη και σε άλλα ανθυγιεινά φαγητά και σνακ είναι το έντονο στρες. Το τρέξιμο, το ποδήλατο ή ακόμη και το περπάτημα θα σας βοηθήσουν να απελευθερώσετε την ένταση και την πίεση που νιώθετε για να σταματήσετε να λαχταράτε τη ζάχαρη.

Φάτε ένα γιαούρτι: Στο γαστρεντερικό σύστημα υπάρχουν «κακά» βακτήρια που τρέφονται από τη ζάχαρη. Για να εξισορροπήσετε τη λεγόμενη μικροχλωρίδα του εντέρου, χρειάζεστε μερικά «καλά» βακτήρια, δηλαδή προβιοτικά, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο γιαούρτι.