Υγεία

Επινεφριδική εξάντληση: Πώς θα ξεπεράσετε την κόπωση και τα άλλα συμπτώματα (εικόνες)

Πελώριος αστεροειδής θα περάσει δίπλα από τη Γη – Είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από το Μπιγκ Μπεν

Η επινεφριδική εξάντληση ή επινεφριδική κόπωση είναι μια κατάσταση που επηρεάζει σχεδόν το 80% του αμερικανικού πληθυσμού.

Χαρακτηρίζεται από έντονη κόπωση παρά τις επαρκείς ώρες ύπνου και δυσκολία του ατόμου ακόμη και να σηκωθεί από το κρεβάτι το πρωί, συχνά κρυολογήματα, υπόταση και ζαλάδες λόγω ορθοστασίας, υποτονικό αίσθημα απόλαυσης, πεσμένη λίμπιντο, αδύναμη μνήμη, οξυθυμία κλπ.

Το άτομο μπορεί επίσης να ταλαιπωρείται από έντονο στρες, προβλήματα θυρεοειδούς και αύξηση βάρους παρά την άσκηση και την δίαιτα.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κόπωση των επινεφριδίων και τα συμπτώματά της.

photo

Αλλαγή διατροφής: Οι μεγάλες ποσότητες ροφημάτων με καφεΐνη και τροφών με ζάχαρη, που είναι πλούσιες σε φρουκτόζη, σιρόπι καλαμποκιού και τεχνητά γλυκαντικά, εξαντλούν τα επινεφρίδια και δυσκολεύουν τη λειτουργία τους. Προτιμάτε τα φυσικά γλυκαντικά όπως η στέβια και το ακατέργαστο μέλι. Όταν νιώθετε στρες, το πιθανότερο είναι να θέλετε να φάτε υδατάνθρακες, οι οποίοι επίσης προκαλούν επινεφριδική εξάντληση. Αποφεύγετε τις τροφές με συντηρητικά, το κόκκινο κρέας και τα έλαια πλην του ελαιόλαδου. Προτιμήστε το αβοκάντο, τα λιπαρά ψάρια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τους σπόρους, τα σταυρανθή λαχανικά και τις τροφές που είναι πλούσιες σε προβιοτικά.

Πηγή: Medical Daily