Διατροφή-Τρόφιμα Υγεία

Έρευνα: ποια είναι η τροφή που σε αδυνατίζει πιο πολύ

Νέα έρευνα απενεχοποιεί τα γαλακτοκομικά και φέρνει πολλά χαμόγελα στους λάτρεις του τυριού.

Σπουδαία νέα που αφορούν στους λάτρεις του τυριού.

Τους υπόλοιπους δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε.

Η φέτα, η λιωμένη μοτσαρέλα πίτσα, το πεκορίνο που βρίσκεται ανάμεσα στα ζεστά σπαγγέτι, το κατίκι στη σαλάτα. Ο καθένας έχει και τη δική του αγαπημένη γεύση για το τυρί.

Και όπως προείπαμε τα νέα είναι ευχάριστα για τους cheese lovers.

Οπότε, βάλε αστερίσκο στην κοινή μέχρι τώρα πεποίθηση που θέλει τα τυριά να ευθύνονται για την υψηλή χοληστερίνη και το φράξιμο των αρτηριών και δώσε βάση στην καινούργια έρευνα, που ήρθε για να ανατρέψει όλα αυτά και να μας επιτρέψει να βάλουμε λίγο παραπάνω τυρί στη ζωή μας.

Διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου υποστηρίζει ότι τελικά τα τυριά δεν είναι είναι τόσο βλαβερά όσο νομίζαμε.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις περαιτέρω την έρευνα:

Αυτό, βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με τις ισχύουσες οδηγίες υγιεινής διατροφής που λένε ότι οι τροφές με υψηλά κορεσμένα λιπαρά, όπως τα τυριά, αυξάνουν την χοληστερόλη στο αίμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όσοι έτρωγαν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά είχαν υψηλότερη χοληστερίνη.

Επίσης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους, μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερη πίεση αίματος.

Οι ερευνητές μελέτησαν τον αντίκτυπο των γαλακτοκομικών προϊόντων σε 1.500 άτομα και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν πολλά κίτρινα τυριά (αλλά και λευκά ή μπλε), είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο τυρί.