Επικαιρότητα Κορωνοΐός Φάρμακα

Emvolio.gov.gr: Η απάντηση που λαμβάνετε όταν κλείσετε ραντεβού για εμβολιασμό

«Ηλεκτρονικό μάτι» της εφορίας σε POS και ταμειακές μηχανές
Ολη η διαδικασία του εμβολιασμού – Τρία απλά βήματα – Είσοδος και ταυτοποίηση, κλείσιμο 2 ραντεβού κι εκτύπωση QR Code

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα, ο προγραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών κατά της Covid-19 στα εμβολιαστικά κέντρα ανά τη χώρα. Παρά τα όποια προβλήματα της πλατφόρμας, η διαδικασία φαίνεται πως εξελίσσεται ομαλά. Ο πολίτης μπαίνει στην ειδική πλατφόρμα για τον εμβολιασμό emvolio.gov.gr, βάζει τα απαραίτητα στοιχεία, ΑΜΚΑκινητό τηλέφωνοΤαχυδρομικό Κώδικα, και βλέπει στην οθόνη του υπολογιστή του, τα διαθέσιμα ραντεβού και το εμβολιαστικό κέντρο βάσει του Τ.Κ.

emboliasmos-ranteboy1.png

Οι πολίτες κλείνουν δύο ραντεβού με διαφορά 21 ημερών. Αφού επιλέξουν τις ημερομηνίες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, το σύστημα δίνει ένα χρονικό περιθώριο 2 λεπτών για να «κλειδώσει» το ραντεβού σε περίπτωση που ο πολίτης επιλέξει να κάνει κάποια αλλαγή.

emboliasmos-ranteboy2.png

Ακολούθως κλείνονται τα δύο ραντεβού, βγαίνει η ακριβής μέρα και ώρα του εμβολιασμού και για τις δύο δόσεις κι αποστέλλεται με μήνυμα (SMS) στο δηλωθέν κινητό ο κωδικός του ραντεβού, ενώ σε χαρτί μπορεί να εκτυπωθεί μέσω υπολογιστή ο κωδικός QR, ο οποίος είναι απαραίτητος κατά την προσέλευση του πολίτη στο εμβολιαστικό κέντρο κατά την ημέρα του εμβολιασμού.

Πώς αναγράφεται το κλείσιμο του ραντεβού στην πλατφόρμα

«Αγαπητή Κυρία / Αγαπητέ Κύριε…

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού σας για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, θα πραγματοποιηθούν σε δύο (2) δόσεις, όπως περιγράφονται παρακάτω:

Τα Ραντεβού μου

1η Δόση στις (σ.σ.: ημερομηνία) στις (σ.σ.: ώρα) στο εμβολιαστικό κέντρο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα»

2η Δόση στις (σ.σ.: ημερομηνία) στις (σ.σ.: ώρα) εμβολιαστικό κέντρο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών«Αλεξάνδρα»

Ο Κωδικός Ραντεβού ή ο QR Κωδικός είναι απαραίτητος κατά την προσεύλεσή σας την ημέρα του εμβολιασμού»