Επικαιρότητα Φάρμακα

Κορωνοϊός: Πάμφθηνο φάρμακο για…τις ψείρες θα μπορούσε να σώσει ζωές, σύμφωνα με τον ΔΟΥ

Κορωνοϊός: Πάμφθηνο φάρμακο για…τις ψείρες θα μπορούσε να σώσει ζωές, σύμφωνα με τον ΔΟΥ

Η απάντηση στον κορωνοϊό μπορεί να μην βρίσκεται μόνο στα εμβόλια, αλλά και σε ένα απλό φάρμακο για…ψείρες.

Η εν λόγω ουσία ονομάζεται Ivermectin και χορηγείται σε μορφή χαπιού από στόματος, ή ως διάλυμα για τα μαλλιά, για την απομάκρυνση και την εξόντωση των παράσιτων όπως οι ψείρες στο τριχωτό της κεφαλής.

Τώρα, μια νέα έρευνα δείχνει ότι το Ivermectin, το οποίο κοστίζει ανάμεσα στο 1 και τα 2 ευρώ, θα μπορούσε να χορηγηθεί σε ασθενείς με κορωνοϊό για την θεραπεία τους από την ασθένεια- και κατ’ επέκταση, την αποφυγή πολλών θανάτων.

Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας, και περιελάμβανε 11 δοκιμές σε πάνω από 1.000 ασθενείς του κορωνοϊού.

Σε όσους χορηγήθηκε το Ivermectin παρατηρήθηκε ανάρρωση σε διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τους υπολοίπους, στους οποίους είχε χορηγηθεί ένα ψευδοφάρμακο.

Όσον αφορά αυτούς που δεν τα κατάφεραν, 44 από αυτούς δεν είχαν νοσηλευθεί με Ivermectin, ενώ μόλις 8 είχαν ακολουθήσει την συγκεκριμένη θεραπεία.

Τα δεδομένα των ερευνών έδειξαν, επίσης, μείωση των θανάτων σε ποσοστό 80% όσον αφορά ασθενείς που νοσηλεύονταν σε εντατικές νοσοκομείων.

Φυσικά, αναμένεται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω δοκιμές και έρευνες, έως ότου ο ΔΟΥ ανακηρύξει επίσημα την ουσία σε φάρμακο κατά του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, το Ivermectin φαίνεται να είναι το πλέον ελπιδοφόρο ήδη υπάρχον φάρμακο, καθώς φαίνεται παρουσιάζει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και από ουσίες όπως η υδροξυχλωροκίνη, η οποία ελεγχόταν και χρησιμοποιούταν εκτεταμένα ως φάρμακο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: The Sun