Φάρμακα

Μυστήριο στην Αγγλία: Θα κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού σε… serial killer

National Interest: Η βάση του Ιντσιρλίκ πρέπει να κλείσει και οι ΗΠΑ να εγκατασταθούν στην Ελλάδα

Γιατί πήρε προτεραιότητα από ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, ρωτούν όλοι

Ένας από τους πλέον διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της Αγγλίας λέγεται πως θα κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού πριν από εκατομμύρια ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Εθνικό σκάνδαλο» το αποκάλεσε χαρακτηριστικά ο βρετανικός Τύπος, καθώς ο Levi Bellfield έχει δολοφονήσει τουλάχιστον 3 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα 13χρονο κορίτσι.

Ο serial killer έλαβε ένα γράμμα που του προσφέρει τη δυνατότητα να κάνει το σωτήριο εμβόλιο στις επόμενες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα εμβολιάζει για την ώρα στην Αγγλία μόνο όσους είναι 70 ετών και άνω.

Ο David Spencer, επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Εγκλημάτων, το χαρακτήρισε ξανά «εθνικό σκάνδαλο» σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sun. «Η ιδέα να δίνεις προτεραιότητα σε εγκληματίες πριν από νομοταγείς πολίτες λέει πολλά για τον τρόπο που δουλεύει το ποινικό μας σύστημα».

Το ίδιο είπε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Τόνι Μπλερ, David Blunkett, καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει άμεσα και να δει «γιατί χαραμίζονται έτσι οι σπάνιες δόσεις εμβολίων. Και ποιανού ιδέα ήταν».

Ο 52χρονος Bellfield εκτίει ποινή δις ισόβια. Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν και άλλοι τρόφιμοι των φυλακών υψίστης ασφαλείας θα κάνουν το εμβόλιο.

Μετά τον σάλο, εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε πάντως στη βρετανική εφημερίδα ότι «δεν υπάρχει προτεραιότητα εμβολιασμού για τους φυλακισμένους και ούτε θα υπάρξει. Κανένας υπουργός δεν έχει στείλει αυτό το γράμμα και κανείς δεν πιστεύει πως οι εγκληματίες πρέπει να έχουν γρηγορότερη πρόσβαση στα εμβόλια από τη νομοταγή πλειοψηφία».

Το μυστήριο μένει να διαλευκανθεί…