Επικαιρότητα Φάρμακα

Σειρά έχουν τα παιδιά: Ξεκινά η έρευνα για τον εμβολιασμό από την ηλικία των 6 ετών

Σύλληψη δύο ατόμων για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκίνησε δοκιμές με στόχο να εξετάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών! Τη ίδια στιγμή στις ΗΠΑ με κάθε μέσο και τρόπο να προωθήσουν τον εμβολιασμό επιστρατεύοντας ακόμα και ράπερ.

Άλλωστε μόλις σήμερα στην ίδια γραμμή ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πολίτες για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Η νέα έρευνα έχει στόχο να καθοριστεί αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στα παιδιά ηλικίας 6 με 17 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου. Περίπου 300 εθελοντές(ανήλικοι!) θα συμμετάσχουν σε αυτή, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένονται αυτό τον μήνα.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά της covid-19 έχει χαρακτηριστεί “το εμβόλιο του κόσμου” διότι είναι πιο φθηνό στην παρασκευή του και πιο εύκολο στη συντήρηση και τη διανομή από κάποια άλλα.

Η AstraZeneca έχει στόχο να παράξει 3 δισεκατομμύρια δόσεις φέτος και σκοπεύει από τον Απρίλιο και μετά να παράγει περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα (επομένως κάποιοι πρέπει να τα αγοράσουν).

Στις ΗΠΑ “επιστράτευσαν” ράπερ για το εμβόλιο

Η «καμπάνια εμβολιασμού» προσαρμόζεται σε κάθε τρόπο σκέψης ακόμα και σε μουσικές προτιμήσεις.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει το καρτούν με την φωνή του Darryl Matthews McDaniels, γνωστού ως «DMC», να ραπάρει σχετικά με την «άμεση ανάγκη» να κάνουν όλοι το εμβόλιο για να γυρίσουν στην «κανονικότητα».

Μερικοί από τους στίχους λένε:

«Αν οι ειδικοί λένε είναι καλό, τότε εμπιστεύσου με, είναι καλό.

Τώρα ας κάνουμε όλοι το εμβόλιο.

Ήρθε η ώρα για εμπιστοσύνη και όχι για διάλογο.

Το εμβόλιο, έχε πίστη, είναι ασφαλές, κάντο.

Πρέπει να δράσουμε τώρα, δεν υπάρχει ανάγκη να περιμένουμε.

Κάνε το εμβόλιο σου, πριν να είναι αργά».