Υγεία

Hangover: 4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης (εικόνες)

Hangover: 4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης (εικόνες)

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η κατανάλωση αλκοόλ είναι αυξημένη.

Το hangover είναι ένας συνδυασμός συμπτωμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν δυνατό και επίμονο πονοκέφαλο, ναυτία, ξηροστομία, στομαχικές ενοχλήσεις, βουητό των αυτιών κλπ.

Αν και οι επιστήμονες προτείνουν διαφορετικές θεραπείες, τέσσερις είναι οι επικρατέστερες.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν ποιες είναι:

Hangover: 4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης (εικόνες)

Σόδα με λεμόνι: Κινέζοι ερευνητές δοκίμασαν την αποτελεσματικότητα 57 διαφορετικών ποτών, από το τσάι έως τα αναψυκτικά, και ανακάλυψαν ότι η σόδα με λεμόνι είναι η πλέον αποτελεσματική λύση για το hangover. Επιταχύνει την επεξεργασία των ενζύμων που προκαλούν ναυτία και πονοκέφαλο, βοηθώντας στην υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Hangover: 4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης (εικόνες)

Νερό: Η βασική αιτία του hangover είναι η αφυδάτωση, άρα η κατανάλωση νερού βοηθά τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά. Το αλκοόλ είναι διουρητικό κι έτσι ο οργανισμός στερεύει από υγρά όσο περισσότερο πίνουμε. Καλό είναι να συνοδεύουμε κάθε ποτό με ένα ποτήρι νερό προκειμένου να αποφύγουμε τη μέθη της επόμενης μέρας.

Hangover: 4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης (εικόνες)

Πρωινό με πολλά λιπαρά: Το μπέικον και τα αυγά θεωρούνται μια καλή λύση για όσους το έχουν παρακάνει με το ποτό το προηγούμενο βράδυ. Τα αμινοξέα που βρίσκονται στα αυγά και το μπέικον βοηθούν στην ταχύτερη διάσπαση των ενζύμων. Τα λιπαρά γεύματα προτείνονται επίσης ως «προληπτικό μέτρο» για το hangover, καθώς βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του αλκοόλ.

Hangover: 4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης (εικόνες)

Χυμός φρούτων: Η μέθη στερεί από τον οργανισμό σημαντικά ποσά ενέργειας, καθώς επιταχύνει τη μετατροπή του γλυκογόνου σε γλυκόζη, η οποία στη συνέχεια χάνεται μέσω των ούρων. Κατά συνέπεια, το hangover προκαλεί κόπωση και αδυναμία που οφείλονται στα χαμηλά επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Η φρουκτόζη των φρούτων βοηθά στην αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων, δίνοντας στον οργανισμό τη δυνατότητα να επεξεργαστεί αποτελεσματικότερα το αλκοόλ.