Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Αλλάζει ο τρόπος ανακοίνωσης των κρουσμάτων – Σενάριο για έως 3.000 ασθενείς στην Ελλάδα

Απαγορεύθηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων – Βαρύ πρόστιμο για τους παραβάτες

Ο έγκριτος επιστήμονας, Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε ειδική μνεία στον τρόπο ανακοίνωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Έως 1% η θνησιμότητα του ιού.

Την αλλαγή του τρόπου ανακοίνωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον Covid-2019, Σωτήρης Τσιόδρας.

Προσπάθειες για να ανακοπεί η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού στην Κίνα

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα, ο έγκριτος επιστήμονας επεσήμανε ότι στο μέλλον θα «ανακοινώνονται μόνο τα σοβαρά κρούσματα, αυτά που χρειάζονται νοσηλεία».

«Περιμένουμε φυσικά ακόμη περισσότερα κρούσματα. Θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα και αυτά που χρειάζονται νοσηλεία» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά – χωρίς να την υιοθετεί – έκανε και στην εκτίμηση του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σύμφωνα με την οποία τα πραγματικά κρούσματα ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 2.000 – 3.000.

Αλλάζει ο τρόπος ανακοίνωσης των κρουσμάτων - Σενάριο για έως 3.000 ασθενείς στην Ελλάδα

Εξήγησε δε, ότι η θνητότητα του Covid-2019 στην Ελλάδα κυμαίνεται από 0,05% έως 1%, ενώ έκανε λόγο για «fake news» σχετικά με την πορεία της επιδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ακόμη 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 418.