Κορωνοΐός

Ανατροπή με τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης – Τα νέα δυσοίωνα σενάρια

Άνοιξε η πλατφόρμα για την εστίαση

Θα επανεξεταστούν τα νέα μέτρα για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Στέλιου Πέτσα.

Τον προβληματισμό που προκύπτει και στην κυβέρνηση για όσους έχουν εμβολιαστεί «γιατί δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους ξανά ένα μέρος της κανονικότητάς τους όπως είναι η διασκέδαση, και οι επαγγελματίες που έχουν επενδύσει για να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα να μην μπορούν να το σχεδιάσουν αυτό το πλάνο, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο mega τόνισε ότι το ζήτημα της διάκρισης των καταστημάτων σε μικτούς και αμιγείς χώρους που είναι μέσα στα νέα μέτρα θα συζητηθεί και τις επόμενες ημέρες, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες περί επανεξέτασης του πλαισίου για τη λειτουργία της εστίασης που είχε ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου.

«Έχουν απόλυτο δίκιο και οι δήμαρχοι και οι επαγγελματίες των χώρων εστίασης και διασκέδασης. Είναι δύσκολο να ελέγξεις τον κόσμο. Νομίζω ότι είναι σαφές ότι πανεξετάζεται το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου και αναμένουμε νεότερες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση όπως άφησε να εννοηθεί και η κα. Πελώνη», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στα κοονοπάρτι, τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν δεδομένου ότι γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους.

Όσον αφορά στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις στην εσωτερική χώρα ο κ. Πέτσας είπε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από τον εμβολιασμό, αλλά και τα αποτελέσματα που έχουν τα περισσότερα tests για την πρόσβαση στα νησιά. «Αναλόγως αν χρειαστεί να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας, θα το κάνουμε», τόνισε.