Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Ανησυχία στις ΗΠΑ: Πέθανε λίγες ώρες μετά τη λήψη εμβολίου – Πάνω από 148 οι νεκροί συνολικά – Ξεκινούν έρευνα οι αρχές

Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό δυσχεραίνει την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων

Ένα ακόμη άτομο πέθανε λίγες ώρες αφότου έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, με τις αμερικανικές αρχές να ξεκινούν έρευνα, καθώς πλέον 

Συγκεκριμένα ένα πρόσωπο που ζούσε στην Καλιφόρνια πέθανε μερικές ώρες μετά τον εμβολιασμό του για τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλάσερ, τονίζοντας ότι για την υπόθεση διενεργούνται έρευνες σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Το γραφείο του σερίφη ανέφερε μέσω Facebook ότι για τον θάνατο του προσώπου αυτού ειδοποιήθηκαν η υπηρεσία υγείας και η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής ποιο από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια του είχε χορηγηθεί, αυτό των Pfizer/BioNTech ή αυτό της Moderna. Απεβίωσε την 21η Ιανουαρίου, διευκρίνισε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλάσερ.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η ιατροδικαστική υπηρεσία θα προχωρήσει σε νεκροψία-νεκροτομή σήμερα.

 

Μέχρι την Παρασκευή στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 148 θάνατοι από τον κορωνοϊό, ενώ 170 άτομα εμφάνισαν απειλητικά για τη ζωή συμβάντα μετά από εμβολιασμούς COVID-19, καθώς και 65 μόνιμες αναπηρίες, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσιογράφος των ΝΥT.

Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Ολλανδία και η Βουλγαρία, έχουν καταγράψει παρενέργειες σε ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε το προϊόν των Pfizer/BioNTech.

Τον Δεκέμβριο, ένας άνθρωπος πέθανε σε γηροκομείο στην Ελβετία, μερικές ημέρες αφού του χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου αυτού, αλλά δεν διαπιστώθηκε καμία σύνδεση του θανάτου του με το σκεύασμα.

Την περασμένη εβδομάδα, κάτοικος του Βελγίου πέθανε πέντε ημέρες αφού του χορηγήθηκε το ίδιο εμβόλιο. Διενεργείται έρευνα.

Έρευνες διενεργούνται επίσης στη Νορβηγία για τους θανάτους 23 ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό τους με το προϊόν των Pfizer/BioNTech.