Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Αρρώστησαν μέλη της βασιλικής οικογένειας στη Σαουδική Αραβία – Σε καραντίνα ο βασιλιάς

Αρρώστησαν μέλη της βασιλικής οικογένειας στη Σαουδική Αραβία – Σε καραντίνα ο βασιλιάς

Πάνω από 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έχουν νοσήσει από κορωνοϊό. Σε καραντίνα ο βασιλιάς Σαλμάν.

Ο 84χρονος βασιλιάς είναι απομονωμένος σε παλάτι στην Ερυθρά Θάλασσα. Αναγκάστηκε, μάλιστα, να αποχωριστεί και την συντροφιά στενών συγγενών και συνεργατών, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία του.

Στη Σαουδική Αραβία τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τις 200.000.

Η βασιλική οικογένεια δεν έμεινε ανεπηρέαστη, με τον πρίγκιπα Φαϊσάλ Μπιν Μπάνταρα αλ Σαούντ, τον κυβερνήτη του Ριάντ και έναν ανιψιό και στενό συνεργάτη του βασιλιά Σάλμαν να νοσούν.

Όπως ο ίδιος ο βασιλιάς, έτσι και ο 34χρονος πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, γιος του βασιλιά Σαλμάν και ντε φάκτο ηγέτης του σουνιτικού βασιλείου, απομονώθηκε, έχοντας στο πλευρό του αρκετούς ιατρούς για παν ενδεχόμενο.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης και τα πλέον εξέχοντα μέλη της οικογένειας. Οι περισσότεροι βρίσκονται στις πολυτελείς οικίες τους, κοντά στην πόλη Τζέντα.

«Αν φτάσει στην οικογένεια, τότε αμέσως καθίσταται επείγον ζήτημα» δήλωσε στους Times ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ράις, που μελετά το βασίλειο, Kristian Coates Ulrichsen.