Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ
Tο τελευταίο 24ωρο είχαμε 295 εισαγωγές ασθενών με Covid-19 ενώ διασωληνωμένοι βρίσκονται 200 συμπολίτες μας όταν στο αποκορύφωμα της πανδημίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown ήταν 100.

Υπό τεράστια πίεση βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας με τις ευθύνες να βαραίνουν την κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να το θωρακίσει το προηγούμενο διάστημα.

«Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων» είπε (OPEN TV) ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας γνωστό πως διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ σε σχέση με το αποκορύφωμα της πανδημίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έσπευσε να τονίσει πως «το σύστημα δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή έχει χωρητικότητα αλλά αν δεν προσέξουμε αυτές οι εφεδρείες θα εξαντληθούν κάποια στιγμή και θα βιώσουμε σκηνές που δεν θα θέλαμε να τις βιώσουμε» δικαιολογώντας την απόφαση για γενικό απαγορευτικό. «Ορθώς ελήφθη από την κυβέρνηση η απόφαση» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και εκτίμησε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα ευλαβικά και επιδείξουν οι πολίτες αλληλεγγύης τα μέτρα θα αποδώσουν.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνουμε γιορτές με καραντίνα. «Αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών σε 3-4 εβδομάδες. Αυτοί θα μας δείξουν πώς θα πορευτούμε».

«Σήμερα ξεκίνησε η καραντίνα και από την τήρηση των μέτρων θα κριθεί εάν θα ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα, κάτι που είναι ο στόχος της κυβέρνησης αφού περάσουν αυτές οι τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.