Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Εφτασε στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο με Ελληνες από την Ιταλία [εικόνες & βίντεο]

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα μετακινούμαστε– Αναλυτικός οδηγός

Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε το πλοίο από την Ιταλία, που μετέφερε από τη γείτονα χώρα περίπου 100 Ελληνες.

Νωρίτερα, το πλοίο αποβίβασε 107 άτομα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στο πατραϊκό λιμάνι τους περίμενε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ εκεί βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Παναγιώτης Τσώνης, δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Το πλοίο κατέπλευσε λίγο πριν από τις 10:00 το βράδυ και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην προβλήτα τρία λεωφορεία της Πυροσβεστικής, τα οποία θα μεταφέρουν στην Αθήνα και στο Αγρίνιο, όσους από τους επαναπατρισθέντες δεν διέθεταν δικό τους μεταφορικό μέσο ή δεν τους ανέμενε με αυτοκίνητο κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο. Από νωρίς βρίσκονταν στο λιμάνι πυροσβέστες εξοπλισμένοι με ειδικές στολές προστασίας και οι οποίοι θα οδηγούσαν τα λεωφορεία και θα συνόδευαν τους επιβάτες.

Μάλιστα, για τον συντονισμό της επιχείρησης βρίσκονταν στο λιμάνι ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Γιάννης Πετρούτσος και ο περιφερειακός διοικητής Νίκος Ρουμελιώτης, ενώ κατά την διάρκεια της διαδρομής, αλλά και μέχρι τον τελικό προορισμό των επιβατών, θα συνοδεύουν τα λεωφορεία, περιπολικά της Αστυνομίας.

Συγκινητικές στιγμές από συγγενείς που περίμεναν στο λιμάνι
Στο μεταξύ από νωρίς βρίσκονταν στο λιμάνι της Πάτρας και συγγενείς των επαναπατρισθέντων, που περίμεναν με αγωνία τους δικούς τους ανθρώπους.

Μία μητέρα που είχε έλθει από την Αθήνα και περίμενε τη κόρη της, η οποία συμμετείχε σε πρόγραμμα «Erasmous» στην Βερόνα της Ιταλίας μίλησε για τις ημέρες αγωνίας και δεν έκρυψε την συγκίνησή της: «Ανυπομονώ να την δω την κόρη μου, αλλά δεν μπορώ να την αγκαλιάσω. Θα μιλήσουν τα μάτια.»

Μιλώντας για τις ημέρες που βρισκόταν η κόρη της στην Ιταλία είπε: «Η κόρη μου συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmous που ξεκινούσε στις 17 Φεβρουαρίου και μόλις εγκαταστάθηκε εκεί στις 21 Φεβρουαρίου έσκασε αυτή η «βόμβα». Έμεινε για ένα μήνα αποκλεισμένη στην εστία και έβγαινε μόνο για να πάει στο σούπερ μάρκετ. Έτσι αποφασίσαμε να γυρίσει πίσω με αυτό το πλοίο. Όμως για να φθάσει μέχρι το λιμάνι της Ανκόνα, έφυγε στις 6:00 το πρωί του περασμένου Σαββάτου από την Βερόνα και άλλαξε δύο τρένα στην Πάδοβα και στην Μόντενα.»

Όσον αφορά στις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι «μόλις φθάσουμε στο σπίτι μας θα μπούμε και οι δύο σε καραντίνα 14 ημερών και ήδη έχει ετοιμαστεί ο κατάλληλος χώρος στο σπίτι με όλα τα μέτρα προστασίας.»

Τέλος, να σημειωθεί ότι όσοι έφυγαν από το λιμάνι της Πάτρας με αυτοκίνητα, μέσα σε αυτά επέβαιναν μόνο δύο άτομα, ενώ όλοι οι επαναπατρισθέντες θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Φωτογραφίες: Από την άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας
Σχετικά με τη μεταφορά των επιβατών, όσοι δεν έχουν δικά τους μέσα, θα επιβιβαστούν ανά 20 άτομα σε λεωφορεία της Πυροσβεστικής, που ήδη είναι στο σημείο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες ασφαλείας που υπάρχουν, όπως σημειώνει το thebest.gr.

Εφτασε στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο με Ελληνες από την Ιταλία [εικόνες & βίντεο] Εφτασε στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο με Ελληνες από την Ιταλία [εικόνες & βίντεο]

Βίντεο από την άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας
Τέλος, όσον αφορά επιβάτες που ο τόπος κατοικίας τους είναι στην Πάτρα και δεν έχουν δικά τους μεταφορικά μέσα, έχει ληφθεί μέριμνα από τον ΟΛΠΑ να μεταφερθούν και αυτοί με λεωφορεία, αφού θα έχουν ληφθεί πρώτα όλα τα μέτρα ασφαλείας.