Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Ένοπλες Δυνάμεις και κορονοϊός: Δεκάδες κρούσματα αλλά «δεν εμπνέουν ανησυχία»

Ένοπλες Δυνάμεις και κορονοϊός: Δεκάδες κρούσματα αλλά «δεν εμπνέουν ανησυχία»

Ευελπίδων όσο και στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα.

Όπως ανέφερε ήδη το OnAlert, στη ΣΜΥ σε 500 rapid test που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα διαπιστώθηκαν αρκετά περισσότερα από 100 κρούσματα, εκ των οποίων η πλειοψηφία τους ήταν ασυμπτωματικά.

Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 50.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μαθητές των στρατιωτικών σχολών που εντοπίζονται θετικοί στον κορονοϊό απομονώνονται μέχρι την ίασή τους. Επίσης, στις δύο Σχολές εδώ και δύο εβδομάδες δεν χορηγούνται άδειες εξόδου στους μαθητές.

Κρούσματα κορονοϊού διαπιστώνονται και στους νεοσύλλεκτους με την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου, την πολυπληθέστερη σειρά κατάταξη του έτους. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται να παρουσιαστούν στα Κέντρα και τις Μονάδες συνολικά περίπου 10.000 οπλίτες υπόχρεοι θητείας.

Σε όλους τους νεοσύλλεκτους γίνονται tests άμεσης διάγνωσης και όπως σημειώνουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές από τα περίπου 5.000 ελέγχους που έγιναν μέχρι χθες Τετάρτη, ένα πολύ μικρό ποσοστό διαπιστώθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το ποσοστό είναι υποπολλαπλάσιο του ποσοστού του γενικού πληθυσμού. «Τηρούνται κατά γράμμα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και όπως και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη και δεν εμπνέει ανησυχία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.