Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Ιταλία – Κορωνοϊός: Παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τουρκία: ΜΕTEOR και SCALP-EG τα δύο όπλα που πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο - Δεν είναι αρκετά 18 Rafale

Να δοθεί παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού, αποφάσισε η κυβέρνηση στην ευρωπαϊκή χώρα.

Η Ιταλία, όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Η απόφαση για την παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού, ελήφθη την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020. Το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε συνεδρίασε στη Ρώμη και ενέκρινε και επίσημα την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, δόθηκε παράταση και στο μέτρο για την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους.

Πρόκειται για μέτρα που, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, θα βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας κορωνοϊού και στον περιορισμό των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα. Η προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό στην Ιταλία είναι υποχρεωτική, πλέον, στους χώρους εργασίας, σε όλους τους κλειστούς χώρους με προσέλευση πολιτών, αλλά και στους ανοικτούς, εκτός αν κάποιος βρίσκεται σε σημείο όπου δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι τριγύρω.

Το προβλεπόμενο πρόστιμο για τους παραβάτες κυμαίνεται από 400 μέχρι 1000 ευρώ, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό των οποίων παραβιάζεται το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα και για διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων από 5 μέχρι 30 ημέρες.

Προς το παρόν, όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για την επιβολή περιορισμών στο ωράριο λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων. Η παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για τα 2.677 νέα κρούσματα Covid-19 και τους 28 νεκρούς την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020.