Κορωνοΐός

Κοροναϊός – Μαραθώνιος… εμβολιασμού – Έκανε πέντε δόσεις μέσα σε 40 ημέρες

Brexit – Για «ψυχρή δυσπιστία» στις σχέσεις Λονδίνου-Βρυξελλών, προειδοποιεί βρετανός υπουργός

Η υπόθεση διερευνάται

Περιστατικό με άνδρα, ο οποίος έλαβε τουλάχιστον πέντε δόσεις εμβολίου κατά του κοροναϊού σε μόλις 10 ημέρες, ερευνούν οι αρχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας άρχισε να κάνει εμβόλια τον Μάιο και συνέχισε μέχρι τον Ιούνιο, έως τη στιγμή που o «μαραθώνιος εμβολιασμού» ανακαλύφθηκε από το προσωπικό σε ένα εμβολιαστικό κέντρο, τη στιγμή μάλιστα που προσπαθούσε να κάνει και… έκτη δόση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, τα αρχεία που επικαλούνται τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι ο άνδρας έκανε την πρώτη του δόση με Pfizer στις 12 Μαΐου, τη δεύτερη δόση με AstraZeneca στις 5 Ιουνίου, την τρίτη δόση με Coronavac στις 17 Ιουνίου, την τέταρτη με Pfizer στις 9 Ιουλίου, ενώ τελείωσε με το σκεύασμα της Coronavac στις 21 Ιουλίου.

Η υπόθεση διερευνάται για να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για κάποιο πρόβλημα εγγραφής των προηγούμενων δόσεων του άνδρα στο σύστημα ή κάποια άλλη «παρατυπία», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το Δημοτικό Τμήμα Υγείας του Ρίο.