Κορωνοΐός

Κοροναϊός: Οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της «Όμικρον» στοχεύουν στους πνεύμονες – Ανησυχούν οι ειδικοί

Αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη

Έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Βρετανία. Τι φοβούνται οι επιστήμονες.

Η έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού στη Βρετανία έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες. Μάλιστα, μεγάλος είναι ο φόβος για τις επιπτώσεις των υποπαραλλαγών της «Όμικρον» 4 και 5.

Όπως αναφέρει ο Independent και αναμεταδίδει το iatronet.gr, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον να έχουν εξελιχθεί, ώστε να «στοχεύουν» τον πνεύμονα και θεωρούν πως αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει το επόμενο πανδημικό κύμα.

Αύξηση στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία

Οι εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό έχουν αυξηθεί στα βρετανικά νοσοκομεία, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Οι υπεύθυνοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ερευνούν τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, προκειμένου να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι πιο μολυσματικές και πιο επικίνδυνες από τις προηγούμενες εκδοχές.

Κοροναϊός: Οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της «Όμικρον» στοχεύουν στους πνεύμονες – Ανησυχούν οι ειδικοίΤόσο η Όμικρον 4 (ΒΑ.4), όσο και η Όμικρον 5 (ΒΑ.5) έχουν προστεθεί στη λίστα των υπό παρακολούθηση στελεχών του ιού.

Την περασμένη εβδομάδα, τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι μολύνσεις κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 43% την εβδομάδα μετά τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου και εκτιμάται πως οι δύο νέες υποπαραλλαγές βρίσκονται πίσω από την ξαφνική αύξηση.

Τι ισχύει για την Ελλάδα

Σημειώνεται πως η παρουσία των Όμικρον 4 και Όμικρον 5 έχει επιβεβαιωθεί και στην Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκε αύξηση των συγκεκριμένων υποπαραλλαγών κατά 145% στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).