Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Κορωνοϊός: 324 κρούσματα στην Αττική, 99 στη Θεσσαλονίκη

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Χωρίς επιστροφή το 70% - Το σενάριο που εξετάζεται

Τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία 324 μολύνσεις καταγράφονται στην Αττική και 99 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από τα 928 κρούσματα που διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, 38 είναι εισαγόμενα, ενώ ακόμη 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού

Σε σύνολο 890 κρουσμάτων, περισσότερα από 1 στα 3, ήτοι 324 καταγράφονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη παραμένει σε διψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων με 99 περιπτώσεις.

Ο πίνακας γεωγραφικής κατανομής κρουσμάτων κορωνοϊού για την Τρίτη 5-01

Από τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας, 55 διαγνώσεις διαπιστώθηκαν στη Ροδόπη, 36 κρούσματα καταγράφει η Βοιωτία και 33 η Λάρισα. Τέλος, η Κοζάνη, μια από τις περιφέρειες σε πιο αυστηρό καθεστώς lockdown, καταγράφει σήμερα 32 νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό.

Ο πίνακας γεωγραφικής κατανομής κρουσμάτων κορωνοϊού για την Τρίτη 5-01

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν συνολικά στην Αττική 199 νέα περιστατικά, εκ των οποίων τα 38 στον Πειραιά, τα 48 στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και τα 15 στη Δυτική Αττική. Από την άλλη, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε μόλις 64 νέες μολύνσεις. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως χθες ο αριθμός των τεστ κορωνοϊού ήταν περιορισμένος.

Πηγή: iefimerida.gr