Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Κορονοϊός: 8 νέοι θάνατοι στη χώρα, οι 7 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη – Στους 728 οι νεκροί

Κορονοϊός: 8 νέοι θάνατοι στη χώρα, οι 7 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη - Στους 728 οι νεκροί
Από τους οκτώ νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού, οι επτά καταγράφηκαν σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Την εκθετική αύξηση της διασποράς του κορονοϊού που έχουν καταγράψει οι ειδικοί και που οδήγησε την κυβέρνηση στο να πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε γενικό lockdown μέχρι τις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους οκτώ ακόμη άνθρωποι από επιπλοκές του κορονοϊού.

«Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων. Μιλάμε για έναν διπλασιασμό σε σχέση με εκείνη την εποχή» είπε στο OPEN TV ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, και πρόσθεσε: «Το σύστημα δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή έχει χωρητικότητα αλλά αν δεν προσέξουμε αυτές οι εφεδρείες αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα θα εξαντληθούν κάποια στιγμή και θα βιώσουμε σκηνές που δεν θα θέλαμε να τις βιώσουμε. Και αυτός είναι ο λόγος της απόφασης για το γενικό αποκλεισμό».

Στους 728 οι νεκροί στη χώρα

Τις τελευταίες ώρες η θλιβερή λίστα των νεκρών του κορονοϊού έφτασε τους 728 στον αριθμό καθώς την τελευταία τους πνοή άφησαν:

  • Ένας 90χρονος στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης
  • Ένας 94χρονος στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη
  • Τέσσερις ασθενείς στις Σέρρες. Μια 79χρονη, μια 71χρονη, μια 82χρονη και ένας 72χρονος που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της πόλης.
  • Ένας 70χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη
  • Μια 83χρονη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Η γενικότερη εικόνα στα νοσοκομεία

Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο lockdown με 1.854 ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχοντας νοσήσει με λοίμωξη Covid-19. Οι διασωληνωμένοι στις 27 Οκτωβρίου, την ημέρα… επανεμφάνισης του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν ακριβώς οι μισοί από τους 204 ασθενείς που βρίσκονταν χθες με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής λόγω επιπλοκών του κορονοϊού. Το 60% των διασωληνωμένων ήταν τότε στα νοσοκομεία της Αττικής.

Πλέον, αυτό έχει αλλάξει ανατρεπτικά, καθώς το μείζον πρόβλημα της επιδημίας όπως αυτό αποτυπώνεται και στα νοσοκομεία με ασθενείς, βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα. Η επιδημία έχοντας ως επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στο λεκανοπέδιο Αττικής η επιδημία παραμένει σε ήπια αυξητική τάση.