Κορωνοΐός

Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολική καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Πάτρα: Καταδίωξη για 20χρονες που έκλεψαν αυτοκίνητο

Έντονη είναι η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου για τους πολίτες που συνεχίζουν να αγνοούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν την ολική καραντίνα.

«Όλα είναι ανοιχτά». Με τη φράση αυτή κυβερνητικά στελέχη ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε όμως και διαψεύδουν το ενδεχόμενο από την ερχόμενη Δευτέρα (23.03.2020) να επιβληθεί ένα καθολική καραντίνα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας.

Παρά το γεγονός ότι η έξοδος του Σαββατοκύριακου δεν ήταν τελικώς αυτή που φάνηκε στην αρχή, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει μια πραγματικότητα: ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί συμπολίτες μας που δεν δείχνουν καν τη διάθεση να συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, επιδεικνύοντας πράγματι ανευθυνότητα.

Τη δε σοβαρότητα της κατάστασης και την κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων δείχνει η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια τουλάχιστον έως το Πάσχα.

Τα νέα μέτρα που ενεργοποιούνται

Ήδη ενεργοποιήθηκε νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων, όπως η απαγόρευση των μετακινήσεων με πλοία από και προς τα νησιά για όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι (σ.σ. αυτό θα αποδεικνύεται μέσω της φορολογικής δήλωσης).

Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, ενώ κλειστές θα είναι όλες οι λαϊκές αγορές και από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργήσουν με αυστηρούς περιορισμούς.

Αυστηρότεροι γίνονται από τη Δευτέρα και οι περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ, ενώ αναστέλλονται τα επισκεπτήρια στις φυλακές, οι άδειες των κρατουμένων και οι μεταγωγές.

Σημειώνεται ότι αυστηρή θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας το Σαββατοκύριακο σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να τηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αθήνα κλείνουν το Πεδίον του Άρεως, το Αττικό Άλσος και άλλα πάρκα, ενώ θα απαγορεύεται η πρόσβαση στον Υμηττό και στο Κτήμα Τατοΐου. Στο τραπέζι παραμένει, εξάλλου, το μέτρο της απαγόρευσης πτήσεων, ενώ υπενθυμίζεται ότι ισχύει αυστηρά η καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό.