Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Κορονοϊός: Απελπιστική η κατάσταση στις ΜΕΘ – Ασθενής έκανε βόλτες 5 μέρες χωρίς μάσκα

Κορονοϊός: Απελπιστική η κατάσταση στις ΜΕΘ - Ασθενής έκανε βόλτες 5 μέρες χωρίς μάσκα
Η μαρτυρία του Νίκου Καπραβέλου, για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξαιτίας του κορονοϊού μοιάζει περισσότερο με κραυγή αγωνίας

Για την κατάσταση «πολέμου» που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε στο OPEN TV ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Αναφορικά με τους λόγους που έχουν οδηγήσει τη Θεσσαλονίκη σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, παρά το διάστημα που η πόλη βρίσκεται σε lockdown, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι είναι τρεις οι βασικές αιτίες.

Ο πρώτος λόγος είναι, κατά τον κ. Καπραβέλο, η «χαμηλή συμμόρφωση των πολιτών, η χαμηλή συνειδητοποίηση στην αναγκαιότητα των μέτρων αυτοπροστασίας». Ως δεύτερο λόγο του φαινομένου, ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» ανέφερε την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και ο τρίτος λόγος είναι πως η προετοιμασία του ΕΣΥ υπήρξε ελλιπής.

Ενδεικτικά, για τη μη τήρηση των μέτρων εκ μέρους μερίδας των πολιτών, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ένα πρόσφατο περιστατικό το οποίο αντιμετώπισαν στο «Παπανικολάου». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τελευταίος ασθενής που διασωληνώθηκε στο «Παπανικολάου», είναι ένας μεσήλικας από ένα χωριό δίπλα από τη Θεσσαλονίκη, που έφτασε στο νοσοκομείο σε βαρύτατη κατάσταση και που είχε αρρωστήσει πριν από πέντε ημέρες.

Στο διάστημα μέχρι και να φτάσει στο νοσοκομείο, ο ασθενής κυκλοφορούσε ελεύθερα έξω, χωρίς μάσκα και, μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι συνέχιζε να πηγαίνει και στο καφενείο το οποίο ήταν ανοιχτό, παρά το lockdown!

Η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε τα όριά της – Σε αγώνα δρόμου οι εντατικολόγοι για κρεβάτι στις ΜΕΘ

Τα στοιχεία από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνουν την κραυγή αγωνίας του κ. Καπραβέλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, χωρίς καμία διαθέσιμη κλίνη σε μονάδα εντατικής θεραπείας ξεκίνησε η σημερινή εφημερία σε δυο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, πιστοποιώντας ότι πλέον το σύστημα ξεπέρασε τα όριά του στη Βόρειο Ελλάδα. Μάλιστα, αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις γιατρών που παραδέχονται πως είτε αποσωληνώνουν ασθενείς εσπευσμένα προκειμένου να κερδίσουν θέσεις στις εντατικές, είτε αναγκάζονται να διασωληνώσουν ασθενείς σε απλούς θαλάμους Covid.

ΠΗΓΗ