Κορωνοΐός

Κορονοϊός: Φόβοι για αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων – Πρόβλεψη σοκ για έως 700 θανάτους τον επόμενο μήνα

Κορονοϊός: Πότε ο κίνδυνος μετάδοσης γίνεται υψηλότερος – Τι δείχνει νέα έρευνα
Ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις

Για τον κορονοϊό αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων μίλησαν ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης.

Όπως είπε ο κ Γώγος, οι συνθήκες θα είναι δύσκολες. «Έχουμε ανησυχία. Θα πρέπει να γίνει με τη μέγιστη προσοχή. Αν δεν λειτουργήσει καλά το πλαίσιο, θα δούμε το επόμενο βήμα. Αν νοσήσει το 50% και υπάρχει διασπορά θα δούμε τι θα κάνουμε. Σε αυτόν το ιό, τα πράγματα δεν είναι σταθερά. Φέτος μπορεί να έχουμε και γρίπη». Όπως ανέφερε ο κορονοϊός είναι μια πρωτότυπη νόσος, καταστρέφει τους πνεύμονες τόσο γρήγορα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης, υπογράμμισε ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων. «Πρεπει και τα εμβολιασμένα παιδιά να κάνουν 2 τεστ την εβδομάδα. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 15 μέρες από το άνοιγμα για να δούμε τα αποτελέσματα», είπε. Σύμφωνα με τον καθηγητή τα παιδιά στην πλειοψηφία τους περνούν ήπια τη νόσο, κάποια όμως νοσούν σοβαρά. «Ο χειμώνας ελπίζουμε να μην είναι όπως ο περσινός», σχολίασε.