Κορωνοΐός Κόσμος

Κορονοϊός στη Γερμανία: Έρχονται νέα αυστηρά μέτρα – Προτάσεις για lockdown και κλειστά σχολεία

Γερμανία – κορονοϊός: Αντιδράσεις για την πλήρη χαλάρωση των μέτρων

Στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας έφτασε το ποσοστό των μολύνσεων στη Γερμανία, ενώ τα τρία κόμματα που διεξάγουν συνομιλίες για να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού σχεδιάζουν μια επέκταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο ρυθμός επίπτωσης επτά ημερών – ο αριθμός των ανθρώπων ανά 100.000 που μολύνθηκαν με κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα – αυξήθηκε σε 303 από 289 που ήταν την προηγούμενη ημέρα, έδειξαν σήμερα τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ της Γερμανίας.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 43 και έφθασε συνολικά τους 97.715.

Τα τρία κόμματα, που διεξάγουν συνομιλίες για να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό, σχεδιάζουν να αυστηροποιήσουν προτεινόμενα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τη διάδοση του νέου κύματος των μολύνσεων, δήλωσε ο ηγέτης των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ πριν τα σχέδιά τους κατατεθούν την Πέμπτη στο κοινοβούλιο.

«Επεκτείνουμε την εργαλειοθήκη, σε σύγκριση με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην πρώτη ανάγνωση», δήλωσε ο Χάμπεκ στο δίκτυο ARD.

Τα μέτρα θα περιλάβουν περιορισμούς των επαφών, σύμφωνα με μία τροπολογία που είδε το Ρόιτερς.

Το Σάββατο τρεις υπουργοί Υγείας γερμανικών κρατιδίων κάλεσαν τα κόμματα, που διαπραγματεύονται για να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση, να παρατείνουν την εξουσία των κρατιδίων να εφαρμόζουν αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία, όπως τα lockdown ή το κλείσιμο σχολείων.

23.607 τις προηγούμενες ώρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 23.607 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 5.045.076, δείχνουν οι αριθμοί που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Οι θάνατοι 43 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 97.715 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.