Κορωνοΐός

Κορονοϊός – Συκεές: Πρώτη αναστολή τμήματος σχολείου πανελλαδικά λόγω κρουσμάτων

Έξαρση κρουσμάτων και τρίτο κύμα φοβούνται οι ειδικοί

Ο κορονοϊός «χτύπησε» στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης. Λόγω κρουσμάτων στο τμήμα Β2, η τάξη έκλεισε έως τις 30 Σεπτεμβρίου και είναι η πρώτη που κλείνει πανελλαδικά.

Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Συκεών, όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός.

Πρόκειται για το πρώτο τμήμα σχολείου σε όλη την Ελλάδα που έκλεισε από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Νωρίτερα την Τετάρτη (22.09.2021), σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στα self test που υποχρεούνται να κάνουν τα παιδιά μετά από εμφάνιση κρούσματος στο σχολείο τους, τόνισε:

«Σε περίπτωση κρούσματος έχουμε προβλέψει πολύ αυξημένο testing. Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά που είναι γύρω από το επιβεβαιωμένο κρούσμα, καλούνται να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα. Δωρεάν και τα επτά».

Όπως διευκρίνισε η κ. Κεραμέως, τα επιπλέον τεστ, πλην των δύο που έχουν ήδη λάβει από το φαρμακείο, τα παιδιά θα τα προμηθεύονται από τα σχολεία τους, καθώς τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας έχουν στείλει σε όλα τα σχολεία της χώρας επιπλέον τεστ, rapid και self, για όσα παιδιά βρέθηκαν κοντά σε επιβεβαιωμένο κρούσμα, ώστε να συνεχίσουν τη διά ζώσης εκπαίδευση.

Κορονοϊός – σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι για τυχόν κρούσματα στα σχολεία προβλέπεται ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος, και θα γίνεται τηλεκπαίδευση.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Επιστρέφει στη σχολική μονάδα έπειτα από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.