Κορωνοΐός Φάρμακα

Κορωνοϊός: Το remdesivir ενδέχεται να εγκριθεί και στην Ιαπωνία την Πέμπτη

Κορωνοϊός: Το remdesivir ενδέχεται να εγκριθεί και στην Ιαπωνία την Πέμπτη

Το φάρμακο remdesivir των εργαστηρίων Gilead Sciences Inc ενδέχεται να εγκριθεί και στην Ιαπωνία για την θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό στη χώρα.

Αυτό αναμένεται να γίνει μετά τη συνεδρίαση την Πέμπτη της επιτροπής αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας, όπως δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο.

Η ρεμδεσιβίρη εγκρίθηκε εκτάκτως την περασμένη εβδομάδα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την COVID-19 και η εταιρεία Gilead κατέθεσε χθες αίτημα για την έγκρισή της στην Ιαπωνία.

Ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας θα το εγκρίνει άμεσα

Ο Κάτο είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι εφόσον η επιτροπή αξιολόγησης δώσει το πράσινο φως, ο ίδιος σχεδιάζει να το εγκρίνει αμέσως.

«Μόλις εισαχθεί, θα θέλαμε να το χρησιμοποιήσουν όσοι υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα όσο το δυνατόν συντομότερα», σημείωσε ο Κάτο.

Η Ιαπωνία μετρά 579 νεκρούς και 16.000 καταγεγραμμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Χθες, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα έως την 31η Μαΐου.

Πηγή: iefimerida.gr