Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 300 τα επίσημα κρούσματα στην Κρήτη

Κρούσματα από την Ελλάδα στην… Κύπρο!

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα

Περισσότερα από 300 είναι τα καταγεγραμμένα  κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, Παρασκευή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, τα επίσημα κρούσματα στην Κρήτη, φτάνουν τα 308.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στα στατιστικά, η Κρήτη «μετρά» μόλις 6 κρoύσματα περισσότερα από την Πελοπόννησο.

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 300 τα επίσημα κρούσματα στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στην Κρήτη καταγράφηκαν 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού: 9 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και 3 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Κανένα κρούσμα στα Χανιά

Το θετικό, ωστόσο, της χθεσινής ημέρας, βεβαίως, για την Κρήτη είναι ότι δεν είχαμε ούτε ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον νομό Χανίων.

Για πρώτη φορά, το τελευταίο 20ήμερο, είχαμε μηδενικό αριθμό στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο. Αν μη τι άλλο μιλάμε για ένα πρώτο ενθαρρυντικό σημάδι περιορισμού του φαινομένου, ένα πρώτο σημάδι ότι αποδίδουν στην πράξη τα περιοριστικά μέτρα, υπό την αίρεση βεβαίως, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, ότι θα πρέπει να περιμένουμε και την εικόνα των επόμενων ημερών ώστε να διεξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Ομοίως ευχάριστα, ως είθισται άλλωστε, ήταν τα χθεσινά νέα και για τον νομό Λασιθίου, που “έγραψε” μηδέν για μια ακόμα φορά στις ανακοινώσεις κρουσμάτων, ενώ εγείρεται ένας σχετικός προβληματισμός για τα 3 νέα κρούσματα στο νομό Ρεθύμνου.