Κορωνοΐός

Λάρισα κρούσματα κορωνοϊός: Τσιόδρας, Χαρδαλιάς μεταβαίνουν εκτάκτως στην πόλη

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα, 530 τα συνολικά - Δάκρυσε ο Τσιόδρας

Λάρισα κρούσματα κορωνοϊός: Αυξημένος φόβος για επέκταση του ιού σε ολόκληρη την πόλη. Εσπευσμένα σπεύδει το επιτελείο της κυβέρνησης για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Λάρισα κρούσματα κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης  με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να ετοιμάζονται εσπευσμένα να πετάξουν με ειδική πτήση με ελικόπτερο στη Λάρισα, καθώς  ο κίνδυνος για εξάπλωση του κορωνοϊού αυξάνεται επικίνδυνα.

Έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων του  φονικού ιού σε οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στον οποίο διαμένουν περίπου 5.000 άνθρωποι η ανησυχία εκ μέρους της κυβέρνησης  ώστε να μην υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά της θανατηφόρου νόσου, εντείνεται ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς να αναλαμβάνουν άμεσα δράση.

Αρνούνται οι Ρομά να πιστέψουν την ύπαρξη του κορωνοϊού και να συμμορφωθούν στα μέτρα προστασίας

Ο πρόεδρος Ρομά Λάρισας, Νίκος Παϊτέρης κατήγγειλε πως στην κοινότητα των Ρομά υπάρχουν πολλοί που αρνούνται να πιστέψουν ότι υπάρχει ο κορωνοϊός, ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, αλλά και καλύτερη ενημέρωση στους Ρομά σε όλη τη χώρα.larisa2

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Λαρισαίων φέρεται να λέει πως έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ωστόσο  δεν τηρούνταν τα μέτρα

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή, η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα». Όπως είπε ο δήμαρχος «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης».

Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας. Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων, τονίζει χαρακτηριστικά.