Κορωνοΐός Κόσμος

Μαρκ Ρούτε: “Kαθαρή βία από ηλίθιους οι ταραχές για τα μέτρα”

Μαρκ Ρούτε: "Kαθαρή βία από ηλίθιους οι ταραχές για τα μέτρα"

Οι συλλήψεις ανέρχονται σε 145, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πράξεις “καθαρής βίας” εκ μέρους “ηλιθίων” είναι κατά τον Μαρκ Ρούτε, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, οι ταραχές που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Ολλανδία.

Ο Ρούτε δήλωσε χαρακτηριστικά: “Αυτό που είδαμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι καθαρή βία” και προσέθεσε πως “δεν θα αποδεχθώ ποτέ ηλίθιοι” να βιαιοπραγούν απέναντι στις δυνάμεις της τάξης “υπό το πρόσχημα ότι είναι δυσαρεστημένοι” λόγω των υγειονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19.

Υπενθυμίζεται πως ταραχές ξέσπασαν στην Ολλανδία την Κυριακή το βράδυ για τρίτη μέρα στη σειρά, με τον αριθμό των συλλήψεων σε τρεις ημέρες διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων κατά της Covid-19 να ανέρχονται σε 145, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Είναι καθαρές εκρήξεις βίας που στρέφονται κατά των αστυνομικών μας, κατά των πυροσβεστών μας, κατά ανθρώπων σε ασθενοφόρα, αυτό δεν έχει καμία σχέση με διαδήλωση”, είπε ο Ρούτε, σύμφωνα με το RTL Nieuws.

“Η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κάνουν ό,τι βρίσκεται στην εξουσία τους προκειμένου εκείνοι που είναι πίσω από αυτό να λογοδοτήσουν”, συνέχισε.

Η Ολλανδία επανέφερε την περασμένη εβδομάδα ένα μερικό Lockdown προκειμένου να αντιμετωπίσει μια έκρηξη των μολύνσεων της Covid-19, με μια σειρά υγειονομικών περιορισμών που επηρεάζουν κυρίως τον τομέα της εστίασης που θα πρέπει να κλείνει στις 20:00.

“Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν πολλές εντάσεις στην κοινωνία γιατί οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε όλη τη δυστυχία του κορονοϊού τόσο καιρό τώρα, και ως πρωθυπουργός, ως φιλελεύθερος, θα αγωνίζομαι πάντα για να γίνονται διαδηλώσεις σε αυτή τη χώρα, στο πλαίσιο της δημοκρατίας μας, του κράτους δικαίου μας”, είπε ο Ρούτε.

“Αλλά αυτό που δεν θα δεχθώ ποτέ, είναι ηλίθιοι να χρησιμοποιούν καθαρή βία εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται επί του πεδίου μπροστά σε εσάς και σε εμένα κάθε μέρα… υπό το πρόσχημα ότι είναι δυσαρεστημένοι”, προσέθεσε.