Κορωνοΐός

Ματίνα Παγώνη: «Διακοπές με μάσκες και rapid test» – Το μήνυμα που έστειλε στον Μητσοτάκη

Η μαγευτική ελληνική παραλία που τα νερά της θυμίζουν… Χαβάη

«Είναι αναμενόμενα τα κρούσματα κορονοϊού αυτόν τον καιρό» εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη, με αφορμή την αύξηση των μολύνσεων. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε, ωστόσο, σε «διακοπές με μάσκα και λογική».

Η Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών.

«Έχουμε πολλά κρούσματα αλλά η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμη. Όμως, ο κορονοϊός είναι εδώ, όπως και οι υποπαραλλαγές που προκαλούν υψηλό πυρετό», τόνισε.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις εικόνες από τα λιμάνια της χώρας, με τους δεκάδες νέους που ταξιδεύουν φορώντας μάσκα: «Σωστά ξεκινά ο κόσμος τις διακοπές με μάσκα. Έχει γίνει συνείδηση πλέον ότι η μάσκα σώζει ζωές» είπε και συμπλήρωσε ότι «είναι αναμενόμενα τα κρούσματα αυτόν τον καιρό, όταν οι νέοι θα ταξιδέψουν, θα βγουν, θα χορέψουν».

Ωστόσο, συμβούλεψε να συνδυάσουμε τη λογική με τη διασκέδαση, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό πριν φύγει κάποιος για διακοπές κι αφού γυρίσει από αυτές να κάνει ένα rapid test.

Σε ερώτηση για το εάν έχει βλέψεις και για άλλες δραστηριότητες πέρα από τα νοσοκομεία, η Ματίνα Παγώνη απάντησε: «Δεν αποφασίζω εγώ αλλά ο πρωθυπουργός…».