Κορωνοΐός

«Μαύρες» προβλέψεις για 10 εκατ. κρούσματα στη Γερμανία – Διάγγελμα της Μέρκελ

«Μαύρες» προβλέψεις για 10 εκατ. κρούσματα στη Γερμανία - Διάγγελμα της Μέρκελ

Πάνω από 1.000 ανέρχεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία. Μαύρες προβλέψεις για 10.000.000 κρούσματα σε 2 – 3 μήνες.

Τουλάχιστον 1.000 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε τις τελευταίες 24 ώρες η Γερμανία, με τον συνολικό αριθμό να υπερβαίνει πλέον τις 9.000.

«Μαύρες» προβλέψεις για 10 εκατ. κρούσματα στη Γερμανία - Διάγγελμα της Μέρκελ

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νοσούντων διαμορφωνόταν σε 9.367 άτομα, καθώς το τελευταίο 24ωρο στη «μαύρη λίστα» προστέθηκαν ακόμη 1.042 άτομα.

Μάλιστα συνολικά 26 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του Covid-2019.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ενώ ακολουθούν τα κρατίδια της Βάδης – Βυρτεμβέργης και της Βαυαρίας.

Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία θα μπορούσε να φθάσει τα 10 εκατομμύρια σε δύο ή τρεις μήνες, εφόσον οι πολίτες αγνοήσουν τα προληπτικά μέτρα προστασίας.

Έκτακτα μέτρα στην Ισπανία για τον κορονοϊό

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη λήψη μιας σειρά μέτρων, όπως το κλείσιμο όλων των «μη απαραίτητων» επιχειρήσεων, αλλά και την επαναφορά των ελέγχων στα χερσαία σύνορα.

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Τετάρτης, η Καγκελάριος Μέρκελ θα προβεί σε διάγγελμα προς τον γερμανικό λαό.