Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Με κάψουλα αρνητικής πίεσης η αερομεταφορά του Αρχιεπίσκοπου Αλβανίας Αναστάσιου

SMS 13033: Ποιοι κωδικοί εξαιρούνται μετά τις 9 το βράδυ

Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός – Αρνητικό το πρώτο rapid test στο οποίο υποβλήθηκε

Το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκε με C-130 στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ο οποίος βρέθηκε θετικός σε διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε.

Ο 91χρονος ποιμενάρχης, ο οποίος έχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα μεταφέρθηκε μέσα σε κάψουλα αρνητικής πίεσης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ύποπτο σύμπτωμα κορωνοϊού που παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ήταν τα δέκατα. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ το οποίο αποδείχθηκε θετικό. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Ωστόσο, το πρώτο rapid test στο οποίο και υποβλήθηκε στον Ευαγγελισμό ήταν αρνητικό. Ο κ.κ. Αναστάσιος παραμένει νοσηλευόμενος ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει ανακοινωθέν για την εξέλιξη της υγείας του.

Στο μεταξύ σε καραντίνα βρίσκονται όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

ΠΗΓΗ