Κορωνοΐός

Μετάλλαξη Όμικρον – Γερμανία: Ανιχνεύεται από τα τεστ κορονοϊού διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών

Είναι η χρονιά τους – Αυτά τα τρία ζώδια θα λάμψουν το 2022

Τα συνήθη τεστ κορονοϊού – μοριακά και αντιγόνου – μπορούν να ανιχνεύσουν και τη μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) Γερμανίας, Τόμας Μέρτενς.

«Είναι μια πολύ καλή είδηση», δήλωσε ο Τόμας Μέρτενς στην Schwäbische Zeitung και σημείωσε ότι κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον έχουν ήδη εντοπιστεί στη Γερμανία μέσω των τεστ, αλλά χρειάζεται ακόμη παρακολούθηση των κρουσμάτων – κυρίως των πιο ηλικιωμένων και όσων πάσχουν από υποκείμενη νόσο – προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

«Θα πάρει χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα», προειδοποίησε ο Τόμας Μέρτενς και σε ό,τι αφορά την τρέχουσα έξαρση της πανδημίας, τόνισε ότι «το μόνο που μπορεί να βοηθήσει άμεσα είναι η δραστική μείωση των επαφών».

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, «η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μεταξύ των ανεμβολίαστων ωστόσο, έστω και σε περιορισμένο βαθμό, σε αυτή τη μετάδοση συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ