Κορωνοΐός Κόσμος

Νότια Κορέα: «Ελευθερώνονται» από τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους όσοι εμβολιάστηκαν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χορηγός επικοινωνίας ζητά… την ακύρωση της διοργάνωσης λόγω κορονοϊού

Στην Νότια Κορέα από τον Ιούλιο όποιος πολίτης έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους για τον κορονοϊό θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς τη μάσκα του. Η αναγγελία αυτή της κυβέρνησης εντάσσεται στην προσπάθεια να πειστούν οι πιο γηραιοί πολίτες να εμβολιαστούν.

Στόχος της Σεούλ είναι περί τον Σεπτέμβριο να έχει ανοσοποιηθεί κατά του κορονοϊού τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού της (≈52 εκατ.) από το 7% σήμερα. Εξάλλου, οι πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συναθροίσεις από τον Ιούνιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, Κιμ Μπου-κιουμ, στη διάρκεια σύσκεψης με συναρμόδιους αξιωματούχους σήμερα. Πρόσθεσε πως τα περιοριστικά μέτρα θα προσαρμοστούν αφού η εκστρατεία ανοσοποίησης φθάσει στο ποσοστό-στόχο του πληθυσμού.

Ο εμβολιασμός των πολιτών μεταξύ 65 και 74 ετών θα αρχίσει αύριο Πέμπτη σε 12.000 κλινικές και εμβολιαστικά κέντρα.

Ως χθες τα μεσάνυχτα η Νότια Κορέα κατέγραψε 707 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλους 2 θανάτους ασθενών με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως εδώ τους 1.940 νεκρούς επί συνόλου 137.682 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,41%.

Μέχρι εδώ, 3,9 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους για την COVID-19, εκ των οποίων 1,9 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ