Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Οι περιοχές της Αττικής που πλησιάζουν στο «κόκκινο»- Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων

Οι περιοχές της Αττικής που πλησιάζουν στο «κόκκινο»- Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown «τύπου Ασπρόπυργου»

Την έντονη ανησυχία των αρχών έχει προκαλέσει ο αυξανόμενος αριθμός ενεργών κρουσμάτων σε μια σειρά από περιοχές της Αττικής καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχουν πολλές «πορτοκαλί» περιοχές, οι οποίες τείνουν να γίνουν «κόκκινες».

Μπορεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, που ανέρχονται στα 2.215, να φαίνεται μικρός ωστόσο υπήρξε μια σημαντική αύξηση το τελευταίο δεκαήμερο και αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι ο ρυθμός υποχώρησης είναι ιδιαίτερα αργός.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού, από τα 2.215 ενεργά κρούσματα στην Αττική, τα 468 καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας, τα 158 στον Πειραιά, τα 108 στο Περιστέρι, τα 102 στον Ασπρόπυργο –παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε lockdown-, τα 101 στο Μενίδι και στο Ζεφύρι, Ίλιον και Κερατσίνι υπάρχουν 270 ενεργά κρούσματα.

Από σήμερα θα αρχίσει να διαμορφώνεται η πραγματική επιδημιολογική εικόνα που περιλαμβάνει και τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και αν διαπιστωθεί κάποια έκρηξη, ενδεχομένως να επιβληθούν κι άλλα τοπικά lockdown, τύπου Ασπρόπυργου.