Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Παγώνη για κορονοϊό: «Είναι λογικό να έχουμε σε 15 μέρες lockdown στην Αττική»

Παγώνη για κορονοϊό: «Είναι λογικό να έχουμε σε 15 μέρες lockdown στην Αττική»
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε πως την πρώτη εβδομάδα δεν πήγε καλά η όλη κατάσταση

«Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, «με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική».

Όπως σημείωσε αυτό θα καθοριστεί από τρεις παράγοντες:

  • Τον αριθμό των κρουσμάτων
  • Τον αριθμό νοσηλευομένων
  • Τον αριθμό διασωληνωμένων

«Αν αυτές οι τρεις παράμετροι συνεχίσουν να έχουν ανοδική τάση, τα πράγματα είναι δύσκολα και θα ληφθούν άμεσα μέτρα», πρόσθεσε. Η ίδια υπενθύμισε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν και οι γρίπες.

Σχέδιο για να προστεθούν 3 νέα μεγάλα νοσοκομεία στην μάχη του κορονοϊού

Η κ. Παγώνη επεσήμανε πως οικονομικά δεν αντέχουμε νέο lockdown, αλλά προηγείται η υγεία για να αποφύγουμε εικόνες Ιταλίας, Αγγλίας κι άλλων χωρών ενώ τόνισε πως επειδή τα πράγματα δεν είναι καλά, υπάρχει σχέδιο να μπουν τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα σε σχέση με τον κορονοϊό και άλλα 40 κρεβάτια ΜΕΘ.

Η ίδια υπογράμμισε ότι χαλαρώσαμε όλοι και ότι τα λεωφορεία είναι εστίες υπερμετάδοσης. Επιπλέον ανέφερε πως ταξιδιώτες που γύρισαν από περιοχές υψηλού κινδύνου δεν τήρησαν καραντίνα στην επιστροφή και αυτό προκάλεσε μεταξύ άλλων και τον σημερινό τριψήφιο αριθμό.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε πως πρώτη εβδομάδα δεν πήγε καλά η όλη κατάσταση. «Κατά την άποψη μου, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα έπρεπε να κάνουν το τεστ πριν πάνε στα σχολεία, επειδή είναι και μεγαλύτερης ηλικίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε πως, όποιος έχει αδιαθεσία ή πυρετό, μένει στο σπίτι του.