Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Παγώνη για μετάλλαξη Όμικρον και κορονοϊό: Θα έχουμε περιορισμούς τα Χριστούγεννα

Παγώνη για μετάλλαξη Όμικρον και κορονοϊό: Θα έχουμε περιορισμούς τα Χριστούγεννα

Δεν θα κάνουμε ωραία Χριστούγεννα, εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και τον αριθμό κρουσμάτωννεκρών και διασωληνωμένων.

«Τα Χριστούγεννα θα είναι με περιορισμούς. Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα από τον καθέναν από εμάς», τόνισε η κ. Παγώνη.
Σε σχέση με τα πρόσθετα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης, η Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι συμφωνεί με την αύξηση των rapid test σε ανεμβολίαστους, από 2 σε 3, και με την καθολική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Όμως, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως επιμένει στη διενέργεια rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ. «Πολλοί μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί και να μην το καταλαβαίνουμε» συμπλήρωσε.

Επίσης, η κ. Παγώνη έκανε λόγο για μεγάλο λάθος της κυβέρνησης σε περίπτωση που προχωρήσει σε lockdown. Το απέρριψε και η ίδια σχολιάζοντας πως δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο με 67% εμβολιασμούς.

Επιπλέον δόση εμβολίου αν χρειαστεί

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΙΠ, ενδέχεται να χρειαστεί επαναπροσαρμογή του εμβολίου η οποία θα ολοκληρωθεί σε 100 ημέρες, εξήγησε.

Σε κάθε περίπτωση, η Ματίνα Παγώνη συνέστησε ψυχραιμία καθώς για την ώρα δεν έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Να είμαστε ψύχραιμοι, υπάρχει ένας πανικός. Ακόμα δεν έχουν απαντηθεί δυο βασικά ερωτήματα που είναι σημαντικά για τους επιστήμονες. Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε άμα την πιάνει το εμβόλιο, πολύ πιθανόν να την καλύπτει και επίσης πόσο μεταδοτική είναι επειδή έχει 32 μεταλλάξεις σε σχέση με την Δέλτα που έχει 16» ανέφερε.