Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Πώς και πότε θα αρθεί το lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Τι ισχύει με τα κατοικίδια ζώα: Η προτροπή στους ιδιοκτήτες σκύλων και γατών

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ρωτήθηκε για το παράδειγμα της Δανίας που ήδη ξεκίνησε τη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων από το lockdown και κλήθηκε να απαντήσει τι θα συμβούλευε ο ίδιος τον πρωθυπουργό.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τους Δανούς επιστήμονες, στη χώρα των οποία έχουν ανακοινωθεί κάποια μέτρα περιορισμού του lockdown.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι οι Δανοί λένε gradual δηλαδή σταδιακά, quiet δηλαδή ήσυχα και control δηλαδή ελεγχόμενα.

«Θεωρώ ότι και εμείς πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτή η διαδικασία θα είναι σταδιακή, ήσυχη και ελεγχόμενη. Ποτέ κάτι δεν γίνεται απότομα», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας την εικόνα της επόμενης ημέρας μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της πανδημίας.

«Η παρατήρηση άλλων χωρών και η εμπειρία μας διδάσκει ότι πρέπει κάνεις να είναι πολύ προσεκτικός όταν αφαιρεί αυτά τα μέτρα για έναν τέτοιο ιό ο οποίος διασπείρεται ταχύτατα. Και φυσικά, όταν άλλες χώρες προηγούνται από μας, αυτή τη διαδικασία εμείς παρακολουθούμε επιστημονικά, βλέποντας τι γίνεται εκεί», εξήγησε.

Άρα θέλει σώφρονα σκέψη σύνεση και όχι παρόρμηση. Θα αντιδράσουμε με βάση την επιστήμη, με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και φυσικά με βάση τη βοήθεια ακόμα περισσότερων μεθόδων για να παρακολουθήσουμε την πορεία της επιδημίας στη χώρα όπως ο μαζικός εργαστηριακός έλεγχος ή η ανοσία στον πληθυσμό .

Είναι νωρίς ακόμα για μας. Φυσικά θα περιμένω να δούμε και πώς θα περπατήσουν τα πράγματα στη Δανία».

dikaiologitika.gr