Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Πρώην εστεμμένη από τη Ρωσία τραβά βίντεο από νεκροτομείο με θύματα κορωνοϊού

Πρώην εστεμμένη από τη Ρωσία τραβά βίντεο από νεκροτομείο με θύματα κορωνοϊού

Άλλα νούμερα δίνουν οι αρχές άλλα ισχύουν

Η φρίκη των δραματικών συνεπειών του κορωνοϊού δεν αφήνει ανέγγιχτη καμία γωνιά του πλανήτη. Στη Ρωσία, μια χώρα που γνωρίζει σφοδρή επέλαση της πανδημίας, εκτυλίχθηκε περιστατικό που μαρτυρά το απόλυτο θρίλερ, στην πόλη της Σαμάρα. Πρώην μοντέλο βιντεοσκόπησε σκηνικό τρόμου σε νεκροτομείο με θύματα του κορωνοϊού.

Στο νεκροτομείο βρισκόταν και το πτώμα του πατέρα της, ενός γιατρού που πέθανε από τη νόσο Covid-19.

H Μις Σαμάρα 2005, Όλγα Καγκαρλίτσκαγια, μετέβη στον τόπο που προδίδει την κορύφωση του δράματος της υγειονομικής κρίσης και αντίκρυσε σορούς μέσα σε μαύρες σακούλες.

Το θέαμα τραγικό και συνάμα ανατριχιαστικό εάν σκεφτεί κανείς την κατάληξη τόσων ανθρώπων που μολύνθηκαν από την πανδημία. Τα πτώματα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Η πρώην εστεμμένη, παρόλο που εμποδίστηκε αρχικά, κατάφερε τελικά να μπει στον χώρο και να τραβήξει βίντεο.

Με αυτήν την κίνησή της θέλησε να δείξει τη σαρωτική επέλαση του κορωνοϊού.

Παράλληλα, με την επίσκεψη αυτή της γυναίκας αποκαλύφθηκε και η διαφορά ανάμεσα στα πραγματικά στοιχεία για τους νεκρούς και στα στοιχεία εκείνα τα οποία παρουσιάζουν ως επίσημα οι υγειονομικές αρχές.

«Στη Σαμάρα μάς μιλούν για επτά νεκρούς. Εδώ βλέπουμε πολύ περισσότερους», λέει η Όλγα η οποία επικαλείται και τις δηλώσεις των εργαζόμενων στο νεκροτομείο που φιλοξενεί πάνω από 50 πτώματα.

Σύμφωνα, ακόμη, με τους εργαζόμενους στο νεκροτομείο, δεν παρουσιάζονται τα πραγματικά στοιχεία όσων υγειονομικών έχουν καταλήξει.

Σε αυτό το σημείο, η 37χρονη με παράπονο αναφέρεται στην περίπτωση του πατέρα της, ο οποίος περίμενε δύο ημέρες να τον παραλάβει ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου εργαζόταν επί 23 χρόνια.

Εξαιτίας, όμως, της ολιγωρίας ο άτυχος άντρας δεν κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό.