Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Ρωσία και διάγγελμα Πούτιν

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Ρωσία και διάγγελμα Πούτιν

Εκείνον της Ιταλίας και της Βρετανίας ξεπέρασε σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία για να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο έπειτα από μια ημερήσια αύξηση ρεκόρ, λίγες ώρες προτού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξετάσει το καθεστώς περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

Ο επίσημος αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού έφθασε τα 221.344, κάτι που σημαίνει ότι η Ρωσία έχει τώρα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα από την Ιταλία ή τη Βρετανία και είναι τρίτη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες (πρώτη) και την Ισπανία (δεύτερη), καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 11.656 τις τελευταίες 24 ώρες.

Περισσότερα από τα μισά κρούσματα και οι θάνατοι καταγράφηκαν στη Μόσχα, επίκεντρο της επιδημίας στη Ρωσία. Σήμερα αναφέρθηκαν 6.169 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο επίσημος συνολικός αριθμός να ανέλθει στα 115.909.

Το κέντρο απόκρισης της χώρας στον κορονοϊό ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκαν 94 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.009.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Πούτιν θα προεδρεύσει μιας σύσκεψης αργότερα σήμερα, που είναι δημόσια αργία στη Ρωσία, για την αλλαγή ή όχι του καθεστώτος των μέτρων περιορισμού που τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη Μαρτίου.

Στην τηλεδιάσκεψη ωστόσο δεν θα συμμετάσχει ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό σ’ ένα από τα κρατικά νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Μιχαήλ Βλαντίμιροβιτς συνεχίζει την προγραμματισμένη θεραπεία του σ’ ένα από τα κρατικά ιατρικά ιδρύματα. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι η υγεία του εξελίσσεται θετικά» δήλωσε.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό. Θα μιλήσει για την επιδημιολογική κατάσταση και τα νέα μέτρα που αφορούν τη στήριξη των πολιτών και της οικονομίας της χώρας.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος θα μιλήσει κατά την έναρξη της σύσκεψης που θα έχει ως θέμα την κατάσταση με τον κορωνοϊό. Αναμένεται επίσης να συζητηθεί μεταξύ των άλλων ζητημάτων και το ζήτημα της παράτασης της περιόδου των μη εργάσιμων ημερών.