Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Στους 17 οι νεκροί – Κατέληξε 78χρονος στο «Σωτηρία»

Στους 17 οι νεκροί – Κατέληξε 78χρονος στο «Σωτηρία»

Κορωνοϊός Ελλάδα: Λίγη ώρα μετά την ενημέρωση για τον 16ο νεκρό στην Πάτρα, ήρθαν κι άλλα δυσάρεστα νέα αφού ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο “Σωτηρία” κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφθασαν αισίως τους 17, αφού τα ξημερώματα κατέληξε και ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο άτυχος 78χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι έχασε τη ζωή του ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ο 64χρονος, ο οποίος καταγόταν από τη Δυτική Αχαΐα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.koronoios-10-1200x800

Κρίσιμος ο Απρίλιος για τους επιστήμονες και την κυβέρνηση

Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό ειδικά την τελευταία εβδομάδα. Έχουμε πλέον ξεπεράσει τα 500 κρούσματα (έχουν επιβεβαιωθεί 129 κρούσματα τις τελευταίες δύο ημέρες) καθώς και εκείνο των 100 ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας (πλέον βρίσκονται στα νοσοκομεία 124 ασθενείς), ενώ μεσα σε ένα 24ωρο σχεδόν διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, από 18 έφτασαν τους 34. Στις ΜΕΘ, τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων.

«Πρόκειται για μία πραγματική μάχη, όχι για μια άσκηση ετοιμότητας, όπως λανθασμένα πολλοί νομίζουν», επισήμανε την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Ζητούμενο των αρμοδίων, τόσο των επιστημόνων που εισηγούνται τα μέτρα όσο και της κυβέρνησης που τα θέτει σε ισχύ, είναι στις αρχές Απριλίου η εξάπλωση του κορωνοϊού να έχει περιοριστεί, όπως αυτό θα αποτυπώνεται στα διαθέσιμα εκείνο το διάστημα στοιχεία για τα κρούσματα.5044065-1200x813

Όπως έχουν επαναλάβει σε όλους τους τόνους οι επιστήμονες και οι αρμόδιοι υπουργοί και ο πρωθυπουργός, αυτό που βλέπουμε και διαχειριζόμαστε τώρα όσον αφορά τα σοβαρά κρούσματα αντικατοπτρίζει ό,τι γινόταν σε σχέση με την κυκλοφορία του ιού περίπου δέκα ημέρες νωρίτερα. Συνεπώς, η υπεύθυνη συμπεριφορά και η πειθαρχία που θα επιδείξουν τις επόμενες δέκα ημέρες οι πολίτες θα καθορίσουν και τα κρούσματα που θα καταγραφούν μέσα στον Απρίλιο.

Οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να νοσήσει σοβαρά μεγάλος αριθμός ανθρώπων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στον ρόλο του το ΕΣΥ. Το «ιδανικό» σενάριο που θέλουν να εκτυλιχθεί είναι να απλωθούν τα κρούσματα μέσα στον χρόνο, μέχρι και τον Μάιο.