Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Σύψας: Είμαστε πολύ κοντά στο lockdown στην Αττική – Ποια μέτρα θα ληφθούν, αν επιβληθεί – ΒΙΝΤΕΟ

Ενοχλημένο το Βερολίνο με τον Μακρόν: «Ενεργεί πάρα πολύ παρορμητικά στην ανατ. Μεσόγειο»!

Στο ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown στην Αττική αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «είμαστε πολύ κοντά».

«Η Αττική βρίσκεται στον λεγόμενο «πορτοκαλί συναγερμό». Δηλαδή ένα βήμα πριν τον «κόκκινο». Ελπίζουμε να επιδράσουν τα μέτρα που πήραμε πριν από μερικές μέρες ούτως ώστε να μην φθάσουμε στο «κόκκινο». Αν ο κάθε πολίτης κάνει το σωστό, δεν θα πάμε στο «κόκκινο» για να μην χρειαστεί να πάρουμε τα καταστροφικά μέτρα για την οικονομία μας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι «όσον αφορά στο lockdown, το οποίο απευχόμαστε όλοι, διότι θα ήταν καταστροφικό για όλη την κοινωνία. Αν φθάσουμε σε μία τέτοια περίπτωση, τότε αυτό το lockdown θα περιλαμβάνει περιορισμό στις μετακινήσεις. Δηλαδή θα έχουμε κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, κλείσιμο της εστίασης, των σχολείων. Θα έχουμε απαγόρευση μετακινήσεων ειδικά των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων για να μην έχουμε διασπορά ιδίως στο κέντρο της Αθήνας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».