Κορωνοΐός

Τουρίστρια ήρθε διακοπές στην Ελλάδα και «σκόρπισε» τον κορονοϊό στη Γερμανία – Μπήκε σε lockdown ένα ολόκληρο χωριό

Τουρίστρια ήρθε διακοπές στην Ελλάδα και «σκόρπισε» τον κορονοϊό στη Γερμανία – Μπήκε σε lockdown ένα ολόκληρο χωριό

Αναστάτωση προκάλεσε μια Αμερικανίδα, που ζει και εργάζεται στη Βαυαρία, η οποία αφού επέστρεψε από διακοπές στην Ελλάδα και εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού, έσπασε την καραντίνα και φέρεται να «τα έπινε» σε μπαρ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η γυναίκα, που εργάζεται σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται στρατιώτες, εξετάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου για κορονοϊό και προτού βγουν τα αποτελέσματα, αντί να μπει σε καραντίνα, βγήκε για ποτό. Την επόμενη μέρα, έμαθε ότι το αποτέλεσμα του τεστ ήταν θετικό.

Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί πολίτες που έμειναν στο ξενοδοχείο κόλλησαν κορονοϊό ενώ το ξενοδοχείο έκλεισε για δύο εβδομάδες.

«Είμαι θυμωμένος για αυτήν τη νεαρή γυναίκα» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Άντον Σπιρ. «Παρά το γεγονός ότι είχε συμπτώματα κορονοϊού και έπρεπε να μπει σε καραντίνα, βγήκε για να πιει ποτά. Έχει μολύνει τουλάχιστον 22 Αμερικανούς» τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Χόαχιμ Χέρμαν, δήλωσε ότι θα υπάρξουν νομικές συνέπειες για την 26χρονη αν αποδειχθεί ότι όντως αγνόησε τις εντολές για καραντίνα. «Εάν επιβεβαιωθεί ότι η γυναίκα παρά το γεγονός ότι έχει σαφή συμπτώματα κορονοϊού, αρνήθηκε να μπει σε καραντίνα, θα της επιβληθεί ένα μεγάλο πρόστιμο», δήλωσε ο Χέρμαν.

Δεν είναι σαφές εάν η γυναίκα μολύνθηκε στην Ελλάδα ή στο Garmisch-Partenkirchen, όπου ζει.

«Είχε συμπτώματα, έκανε τεστ κορονοϊού και της δόθηκε εντολή να παραμείνει σε καραντίνα αλλά την αγνόησε», δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται ο Guardian ανέφεραν ότι η 26χρονη είχε επισκεφθεί μια ιρλανδική παμπ και ένα κοκτέιλ μπαρ όπου γινόταν καραόκε πάρτι.

Μετά την έξαρση των κρουσμάτων, όλες οι παμπ και τα εστιατόρια στην πόλη των 26.000 κατοίκων υποχρεούνται να κλείνουν στις 23:00 το βράδυ και οι δημόσιες συναθροίσεις περιορίστηκαν σε πέντε άτομα κατ ‘ ανώτατο όριο.

Στη Βαυαρία επιβάλλονται πρόστιμα έως 2.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες καραντίνας. Ωστόσο, δικηγόροι επιβεβαίωσαν ότι η γυναίκα μπορεί θεωρητικά να αντιμετωπίσει αστικές και ποινικές διαδικασίες με ποινή φυλάκισης μεταξύ έξι μηνών και 10 ετών, καθώς και αξιώσεις αποζημίωσης από τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται.