Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Τρεις ακόμη θάνατοι από κορονοϊό τη νύχτα – Έφτασαν τους 278 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τρεις ακόμη θάνατοι από κορονοϊό τη νύχτα – Έφτασαν τους 278 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τρεις ακόμα άνθρωποι με κορoνοϊό κατέληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη χώρα μας, μία 94χρονη, μία 74χρονη και ένας 86χρονος.

Ειδικότερα, η 94χρονη κατέληξε στις 00:50 και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης από τις 25 Ιουλίου, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Υποκείμενα νοσήματα είχαν και η 74χρονη που κατέληξε στις 3:25 και η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, αλλά και ο 86χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στις 4:16 στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Σημειώνεται ότι πλέον, το σύνολο των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας είναι 278.

«Κόκκινος συναγερμός» για τα κρούσματα στις κλειστές δομές

Με την προσοχή στραμμένη στις κλειστές δομές βρίσκονται οι Λοιμωξιολόγοι καθώς χθες αποκαλύφθηκαν δύο νέες εστίες του κορωνοϊού.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια της Μυτιλήνης αλλά και ο οίκος ευγηρίας Cantaurea στο Μαρούσι, ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ευρεία διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα από ασυμπτωματικά άτομα.

Οι δύο νέες εστίες έρχονται να προστεθούν στις τρεις υπάρχουσες, την «Αγία Κυριακή» και την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη και τη δομή φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων μεταναστών στον Βύρωνα. Δυστυχώς στην περίπτωση των δύο οίκων ευγηρίας της Βόρειας Ελλάδας έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 23 ηλικιωμένοι. Οι 22 από την «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι.

Στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στον Βύρωνα έχουν βρεθεί 33 θετικά κρούσματα (εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι), ενώ στο ΚΥΤ της Μόριας στη Μυτιλήνη ένας 40χρονος Σομαλός έχει τεθεί σε απομόνωση, όπως και δύο συγκάτοικοί του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Μυτιλήνη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 κρούσματα κορωνοϊού. Συνολικά 17 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι επτά ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους, με τελευταία την 94χρονη που έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα.

Στο Μαρούσι, 19 είναι τα θετικά κρούσματα, όλα μεταξύ των φιλοξενουμένων ηλικιωμένων που στην πλειοψηφία τους ήταν ασυμπτωματικοί. Ο οίκος ευγηρίας έχει τεθεί σε καραντίνα και οι ηλικιωμένοι νοσούντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών όλων των προαναφερόμενων νέων κρουσμάτων, με στόχο όπως είπε και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας να αναχαιτιστεί η περαιτέρω διασπορά του και να μειωθούν οι ανθρώπινες απώλειες.

Πηγή: protothema.gr