Επικαιρότητα Υγεία

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός εκτός της επαρχίας από όπου ξεκίνησε ο ιός

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός εκτός της επαρχίας από όπου ξεκίνησε ο ιός

Σύμφωνα με την Επιτροπή Υγείας της επαρχίας Χεμπέι, ένας 80χρονος άνδρας πέθανε την Τετάρτη, αλλά το γεγονός ότι για το θάνατο ευθύνεται ο κορονοϊός επιβεβαιώθηκε σήμερα, Πέμπτη.

Ο πρώτος θάνατος εκτός του επίκεντρου της κινεζικής έξαρσης του κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στην επαρχία Χεμπέι, στα βόρεια της Κίνας.

Συγκεκριμένα, ένας 80χρονος πέθανε την Τετάρτη, αλλά η αιτία θανάτου επιβεβαιώθηκε μόλις την Πέμπτη.

Ο άντρας, γεννημένος στην Κανγκζού, πέρασε 2 μήνες στην Γουάν, όπου ζουν οι συγγενείς του.

Στους 18 ανέβηκαν οι νεκροί από το νέο κορονοϊό – Ακόμη 644 άνθρωποι νοσηλεύονται

Με την επιστροφή του, ο 80χρονος άντρας ένιωσε δυσφορία στην αναπνοή. Απευθύνθηκε στο νοσοκομείο για ιατρική βοήθεια και οι γιατροί ανακάλυψαν ότι υποφέρει από υψηλή πίεση, χρόνια βοργχίτιδα και πνευμονικό εμφύσημα.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, ο άντρας πέθανε αργά την Τετάρτη. Την Πέμπτη, οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι ο 80χρονος είχε προσβληθεί από το νέο τύπο του κορονοϊού.

Και οι 76 άνθρωποι με τους οποίους είχε στενή επαφή βρίσκονταν σε στενή ιατρική παρακολούθηση μέχρι την νύχτα της Τετάρτης, αλλά δεν εντοπίστηκαν συμπτώματα της νόσου.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός από τον κορονοϊό φτάνει στους 18 νεκρούς, με τους 17 να έχουν σημειωθεί όλοι εντός της επαρχίας Χουμπέι, ενώ και ακόμη 644 άνθρωποι νοσηλεύονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: