Κρήτη Υγεία

Κρήτη: Ακόμα ένα περιστατικό επίθεσης συνοδού ασθενούς σε επικουρικό γιατρό

WSJ για Ελλάδα: «Για πρώτη φορά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ»

Ακόμα ένα περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς απέναντι σε εργαζόμενους δημόσιων νοσοκομείων, σημειώθηκε στη Κρήτη. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την Κυριακή συνοδός ασθενούς επιτέθηκε στο προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου Κρήτης. 

Μετά την επίθεση με γροθίες σε επικουρικό γιατρό του «Λαϊκού» Νοσοκομείου Αθηνών, 45χρονος που συνόδευε τη μητέρα του στο ΤΕΠ του «Βενιζέλειου» την Κυριακή 14 Ιανουαρίου εξοργίστηκε από την αναμονή και επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «κτύπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Χτύπαγε τραπέζια με αποτέλεσμα να ρίξει κάτω την οθόνη του κομπιούτερ η οποία έσπασε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν μετά να εκδίδουν εξετάσεις οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών».

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η αναμονή της συγκεκριμένης ασθενούς δεν ξεπέρασε την μισή ώρα (προσήλθε στις 22:30 μ.μ. και εξετάστηκε στις 23:00 μ.μ. σύμφωνα με τα πρακτικά των ΤΕΠ) καθώς δεν εκτιμήθηκε ως επείγον περιστατικό.

Τελικά για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και επενέβη άμεσα.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς στο «Βενιζέλειο», καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται αντιμέτωποι με μεθυσμένους τουρίστες από τα Μάλια και την Χερσόνησο. Εξάλλου, το περασμένο καλοκαίρι συνοδός ασθενή γρονθοκόπησε γιατρό, την ώρα που του έκανε ράμματα, επειδή εκείνος παραπονέθηκε ότι πονούσε.

Η ΠΟΕΔΗΝ επιρρίπτει ευθύνες για όλα αυτά τα περιστατικά στην ελλιπή φύλαξη των δημοσίων νοσοκομείων, υποστηρίζοντας ότι «το “Βενιζέλειο” Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης κονδυλίων, φυλάσσεται από 9 άτομα προσωπικό φύλαξης, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον 18».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί για ακόμη μια φορά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ότι με δηλώσεις του για «φακελάκια» και «πλοκάμια παρακράτους» πλήττει το κύρος της ιατρικής κοινότητας. Ζητά, λοιπόν, από τον υπουργός Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αποκαταστήσουν το κύρος των γιατρών και των νοσηλευτών και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ταλαιπωρία των ασθενών λόγω των ελλείψεων προσωπικού του ΕΣΥ.

 

 

www.1069.gr